LAjuntament crea la denominada aula destudifinançada per lObra Social La Caixa

Aprendre enganxaés el títol del projecte que ha elaborat el departament de Serveis Socials de lAjuntament de Porreres i del qual sen beneficiaran prop de 50 nins i nines dEducació Primària dels dos centres del municipi: El Col·legi Públic Escola Nova i el Verge de Monti-sion.

El projecte consisteix en la creació duna aula destudi de reforç extra escolar que complementi les activitats que es desenvolupen a lescola i les hores que hi dediquen els infants a casa. Des dels centres educatius i els Serveis Socials sha detectat la necessitat de reforçar en els estudis a un sector de la població infantil que, per un motiu o un altre, no rep ladequat reforç a casa. Ens trobam amb nins i nines que tenen dificultats per realitzar els seus deures i preparar els exàmens i que, per tant, necessiten una ajuda extra fora de lhorari escolar, apunten.

En el projecte afegeixen que la finalitat daquesta aula destudi i reforç escolar és la millora de lhàbit i tècniques destudi amb la conseqüent prevenció del fracàs escolar que això suposaria. Així mateix, altres efectes positius que sen podrien derivar daquesta iniciativa serien laugment de lautoestima dels participants, la millora de ladaptació al centre escolar i la millora de les habilitats i relacions socials.

Aquest projecte està finançat per lObra Social de La Caixa amb 6.800 euros que inclou el personal docent i el material. LAjuntament posa les instal·lacions perquè es puguin desenvolupar les classes.

Els centres educatius que tendran una aula cada un, seran els que derivaran els nins i nines que passin a formar part del projecte. Aquest començarà a loctubre i finalitzarà el mes de juny.

La batlessa de Porreres, Francisca Mora; la directora de lOficina de La Caixa a Porreres, Margalida Sorell; la cap de Serveis Socials, Júlia Viedma; i les directores de lEscola Nova, Catalina Capellà i Maria Antònia Lliteres del Verge de Monti-sion, presentaren el projecte.