El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous ampliar els recursos econòmics de l'àrea d'Inclusió Social de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) amb 979.494 euros que provenen de les sentències judicials de casos de corrupció com el de Can Domenge, que va condemnar l'expresidenta de la institució insular, Maria Antònia Munar, per un delicte de suborn. Els fons es destinaran a l'IMAS per reforçar el servei davant la pandèmia de coronavirus.

El ple també ha aprovat destinar una partida de 375.000 euros a adquirir els terrenys de la tanca de Can Domènech, que permetrà ampliar la protecció de la ciutat romana de Pol·lèntia. De fet, el Consell i l'Ajuntament d'Alcúdia han arribat a un acord per pagar a parts iguals la finca, que costa 1,1 milions.

D'altra banda, també s'ha aprovat el conveni entre el Consell i el Bisbat de Mallorca per a la conservació i la restauració de diverses peces del patrimoni eclesiàstic, que disposarà d'una ajuda de 120.000 euros per restaurar el retaule major, el retaule del beat Gaspar de Boni i el del beat Nicola di Longobardi del convent de Sant Francesc de Paula (Campos).

La partida finançarà la conservació de les pintures murals i el retaule de l'oratori de Sant Miquel (Campanet), la talla de la Mare de Déu del Museu de la parròquia de Sant Andreu (Santanyí) i el cadirat gòtic de la parròquia Nostra Senyora de Consolació (Porreres).

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/societat/consell-mallorca-destina-doblers-corrupcio-imas_0_2562343933.html