Descarten l'existència d'una fossa comuna a la segona excavació al cementeri de Porreres. Després de la segona intervenció que ha dut a terme Atics entre els dies 13 i 22 d'octubre a la zona de jardins del cementeri, s'ha conclòs que només s'hi han trobat 24 enterraments ordinaris antics, segons ha informat l'empresa en un comunicat.

Aquesta és la segona campanya a Porreres després de la que es va fer l'any 2016, en què es varen localitzar nou fosses amb 55 víctimes represaliades provinents de les presons de Can Mir i del castell de Bellver. En aquesta ocasió, s'ha actuat al primer parterre entrant a l'esquerra del cementeri, que correspon a una zona amb panteons envoltats d'una àrea enjardinada. S'hi han fet cinc sondatges, un a cada cantonada i un de central.

Tot i que s'ha descartat que hi hagi una fossa en aquesta zona del cementeri, el que sí s'ha trobat és una prova material de la zona dels afusellaments. Gràcies a una prospecció geofísica electromagnètica feta al voltant de l'oratori de la Santa Creu, s'ha localitzat una beina de bala d'arma curta de 9 mm, totalment compatible amb l'època dels assassinats.

Al llarg d'aquesta segona campanya d'excavacions també s'han fet treballs d'investigació a través de la teledetecció, l'estudi de fotografies i de cartografia antiga del cementeri, que han permès obrir noves línies de feina en la recerca d'aquestes fosses comunes.

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/societat/descarten-existencia-fossa-segona-excavacio-cementeri-Porreres_0_2549745133.html