Almenys vuit treballadors de la Unitat de Cures Pal·liatives de l'Hospital General de Palma s'han hagut d'aïllar després d'estar en contacte amb dos pacients que van donar positiu en coronavirus, segons fonts de la Conselleria de Salut. L'ARA Balears ha pogut saber que entre els afectats hi ha metges, infermeres i auxiliars, tots a l'espera dels resultats de la prova PCR a la qual s'han sotmès per saber si s'han contagiat o no.

Habitualment, a la planta de cures pal·liatives hi treballen una mitjana de vuit persones al matí i quatre l'horabaixa, entre metges, infermeres i auxiliars, per atendre a les sis habitacions dobles i cinc individuals que hi ha. Tot i això, fonts de la Conselleria afirmen que "la planta funciona amb normalitat" i que "no hi ha hagut cap alteració en el treball ordinari".

Els professionals aïllats van estar en contacte amb els dos pacients contagiats sense les mesures de protecció adients, donat que aquests van ingressar per altres motius. Va ser després d'uns dies que els van fer la prova PCR i van donar positiu, tot i que no presenten símptomes, segons la Conselleria.

El Govern ja va informar aquest dilluns d'una situació similar a Vilafranca de Bonany, on també vuit professionals del Centre de Salut de Ses Roques Llises resten aïllats per haver estat en contacte amb tres casos positius de coronavirus –un metge, una infermera i un administratiu del centre. Els vuit treballadors que s'han aïllat ara són quatre infermeres, dos metges i dos administratius.

Aquest fet ha obligat el centre a reestructurar la seva activitat per continuar prestant el servei. Així, s'han traslladat professionals sanitaris de les unitats bàsiques de salut d'Ariany, Montuïri, Petra, Porreres i Sant Joan al CS Ses Roques Llises, atès que en depenen, i a la Unitat Bàsica de Porreres. Aquesta reestructuració, però, manté el doble circuit de pacients respiratoris i generals per garantir la seguretat de tots els usuaris.

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/societat/vuit-professionals-palliatius-hospital-general-palma_0_2506549436.html