Vuit professionals del Centre de Salut Ses Roques Llises, de Vilafranca de Bonany, romanen aïllats per haver estat en contacte amb tres casos positius de coronavirus –un metge, una infermera i un administratiu del centre–. Els vuit treballadors que s'han aïllat ara són quatre infermeres, dos metges i dos administratius, segons ha informat la Conselleria de Salut de les Balears.

Aquest fet ha obligat el centre a reestructurar la seva activitat per continuar prestant el servei. Així, s'han traslladat professionals sanitaris de les unitats bàsiques de salut d'Ariany, Montuïri, Petra, Porreres i Sant Joan al CS Ses Roques Llises, donat que depenen d'aquest mateix, i a la Unitat Bàsica de Porreres. Aquesta reestructuració, però, manté el doble circuit de pacients respiratoris i generals per garantir la seguretat de tots els usuaris.

D'aquesta manera, els pacients amb cita programada per a les consultes de pediatria, infermeria o medicina general durant aquesta setmana en els centres des d'on s'han traslladat sanitaris rebran una nova citació per ser atesos a Vilafranca o a Porreres. Els professionals que estan en aïllament preventiu continuaran prestant assistència sanitària de manera telemàtica per mitjà dels serveis d'atenció telefònica.

En qualsevol cas, ha informat la Conselleria en un comunicat, la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca lamenta les molèsties ocasionades a la població d'aquests municipis i demana que, abans d'acudir a un dels centres sanitaris d'aquesta zona bàsica de salut, telefonin. El telèfon del centre de Vilafranca és 971 560 750 i el de Porreres, 971 166 649.

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/societat/aillats-vuit-professionals-centre-salut-vilafranca-contacte-casos-coronavirus_0_2505949497.html