Els treballadors de la subcontracta municipal de neteja i recollida d'escombraries de Sant Llorenç, adjudicada a l'empresa Melchor Mascaró, han decidit ajornar la vaga convocada per CCOO que havia de començar aquest divendres.

Els treballadors de Melchor Mascaró de Sant Llorenç s'han reunit aquest dimecres amb els representants de l'empresa al Tribunal d'Arbitratge i Mediació de Balears (Tamib) per intentar acordar l'augment del seu salari base, que està congelat des del 2009.

L'empresa ha presentat una proposta que els treballadors estudiaran els pròxims dies abans de reunir-se dilluns a Manacor, així com ha assenyalat en una nota la Federació de Construcció i Serveis de l'organització sindical.

Si els representants de l'empresa, treballadors i sindicats no arriben a un acord, hauran d'acudir de nou al Tamib el pròxim dimecres. CCOO ha assenyalat que, si no es firma aquest acord, els treballadors es declararan en vaga indefinida de les tasques de neteja i recollida d'escombraries dia 13 d'agost a partir de les 6 h a Sant Llorenç.

A més, els representants del sindicat es reuniran aquest dimecres a les 15 h a la seu de Melchor Mascaró a Palma per analitzar les reivindicacions dels empleats de l'empresa que s'encarrega de la neteja i recollida de residus a 14 pobles del Pla de Mallorca.

El sindicat va desconvocar prèviament una vaga anunciada per la "precarietat laboral" i les modificacions per part de l'empresa de torns, horaris i descansos en el servei que s'ofereix a Algaida, Ariany, Costitx, Lloret, Llubí, Maria, Montuïri, Petra, Porreres, Sant Joan, Santa Eugènia, Sencelles, Sineu i Vilafranca.

Aquest dimecres, els treballadors que fan les tasques de neteja en aquests municipis mallorquins decidiran si aproven l'esborrany proposat per Melchor Mascaró fa uns dies o si el rebutgen i tornen a convocar mobilitzacions i noves aturades.

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/partforana/recollida-basures-San-Llorenc-tamib-ccoo_0_2502949792.html