El mes de juny és la temporada alta de l'albercorc, el fruit estrella del municipi de Porreres, que després de dècades en declivi, noves iniciatives i plantacions l'havien tornat a posar sobre la taula. Tot i que la pandèmia ha obligat a suspendre la fira dedicada a aquesta fruita, una de les grans excel·lències de Porreres, l'Ajuntament i els productors locals s'han posat d'acord per mantenir-la present i obrir circuits de venda específics per tal de mantenir-ne la promoció.

Deu bars i restaurants elaboraran plats amb l'albercoc com a ingredient principal durant aquest mes de juny i també se'n canalitza la venda (en horari de 17.30 a 21 hores) a tres punts concrets: la Cooperativa de Porreres, a la Teulera i a l'entrada de la Nova Ronda.

Paradetes

L'albercoc ecològic i les millors confitures es trobaran a la Teulera amb les paradetes de Pep de Son Valls i Es Recó Porrerenc. A la Cooperativa, a més de fruita, s'hi despatxen doblegats de confitura d'albercoc, mentre que a la Nova Ronda, Magdalena Sagreras i Joan Ballester hi tindran diversos elaborats, d'entre els quals destaca el formatge coent d'albercoc.

D'altra banda, deu bars i restaurants presenten tasts de fins a 28 plats, dolços i salats, amb l'albercoc com a condiment, acompanyant opcions gastronòmiques tradicionals i altres de més novelles. Els llocs on es poden trobar són Es Centro, Can Guillem, Ca sa Viuda, Es Poltre, Es Pou Florit, Can Toni de Son Oms, Monti-Sion, n'Hereveta, Bon profit Porreres i l'Escrivania.

La part gastronòmica es complementarà amb diverses activitats, concentrades especialment des del 13 fins al 21 de juny. Hi destaquen concursos de fotografies i dibuixos, una mostra de receptes d'albercoc, una mostra del sequer fet a casa i una xerrada sobre les rutes hidràuliques del terme, entre d'altres.

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/partforana/Porreres-ofereix-albercoc-tasts-diversos_0_2468753183.html