La Comissió Mixta de Patrimoni del Bisbat i el Consell de Mallorca, encapçalada per la presidenta Catalina Cladera i el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha aprovat aquest dissabte les actuacions que es duran a terme durant l’any 2020. En total, enguany es destinaran 740.000 euros a la conservació del patrimoni eclesiàstic de Mallorca, que seran aportats per la Direcció Insular de Patrimoni del Consell de Mallorca.

Aquest 2020 s’intervindrà al retaule major del convent de Sant Francesc de Campos, a l’oratori de Sant Miquel de Campanet, a la imatge escultòrica del profeta rei David de la parròquia de Sant Nicolau, a la talla de la Mare de Déu del Museu de la parròquia de Sant Andreu de Santanyí i al cadirat gòtic de la parròquia de Nostra Senyora de la Consolació de Porreres. D’altra banda, s’ha acordat estudiar possibles intervencions a Pollença, Llucmajor, Felanitx i Manacor.

També s’ha donat compte de les intervencions en orgues històrics i s’ha aprovat la tercera fase d’intervenció al de Manacor, la conservació de l’orgue de Sóller, la restauració integral del de Petra i la conservació i canvi de teclats de l’orgue de Santanyí, un dels més importants de Mallorca, perquè torni a lluir en el seu estat original. Es tracta d’intervencions destinades a conservar els orgues de Mallorca com a elements patrimonials, emmarcades en un projecte finançat amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible.

La comissió mixta d’aquest dissabte ha estat la primera d’aquest mandat. La integren, a més de la presidenta del Consell i del bisbe de Mallorca com a copresidents, la vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, i altres representants del Bisbat de Mallorca.

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/societat/patrimoni-consell-eclesiastic-Mallorca_0_2395560625.html