El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals ( TACRC) no ha admès els recursos plantejats per quatre empreses contra l'adjudicació del lot 2 de les noves concessions de servei d'autobús per carretera a l'Empresa Martín per a cobrir la zona Nord de Mallorca, per la qual cosa les línies incloses en aquest lot seran les primeres en contar amb el nou servei. L'empresa té sis mesos des de la signatura del contracte per posar en marxa la seva operativa.

Aquesta decisió del TACRC suposa l'aixecament de la suspensió del procés i, per tant, que es pot signar ja el contracte entre l'adjudicatària, Empresa Martín (del Grup Ruiz), i el Consorci de Transports de Mallorca ( CTM) perquè la companyia comenci a treballar en la preparació del servei, ha informat la Conselleria de Mobilitat i Habitatge en un comunicat. La resolució del TACRC és recurrible davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

El contracte per al servei d'autobús a Puigpunyent, Marratxí, Bunyola, Valldemossa, Deià, Sóller, Escorca, Fornalutx, Alaró, Consell, Pollença, Selva, Lloseta, Campanet, Mancor de la Vall, Inca, Costitx, Sencelles, Santa Eugenia, Muro, Alcúdia, Santa Margalida, Llubí, Sa Pobla, Búger, Artà, Capdepera i Palma, se signarà en un breu termini i la Conselleria presentarà els detalls d'aquest.

El TACRC explica que la diferència de puntuació entre la guanyadora i les recurrents, la falta de concreció d'alguns recursos i el fet que no es qüestionin les valoracions assignades a les empreses que van quedar en segon, tercer, quart i cinquè lloc suposa que les que han recorregut mai podrien resultar adjudicatàries del concurs, encara que s'estimés el seu recurs. En la seva resolució, el TACRC destaca que les empreses que han presentat els recursos han resultat classificades en sisè, setè i vuitè lloc.

Per a no admetre els recursos, el TACRC es fonamenta en la doctrina del Tribunal Suprem que estableix que només es pot entendre que un licitador està legitimat per a impugnar una adjudicació si pot obtenir un benefici de l'estimació del recurs, i recalca que, en aquest cas, mai podrien resultar guanyadores les empreses recurrents perquè hi ha unes altres per davant. Malgrat no admetre els recursos per aquest motiu, el tribunal analitza el seu contingut i conclou que d'haver estat admesos s'haurien desestimat.

Per a les noves concessions d'autobús, el Govern va definir tres zones ponent de Mallorca, nord de l'illa i el sud i llevant. Els lots 1 i 3 van ser adjudicats més tard que el 2 (nord) i encara està obert el termini de presentació de recursos.

La zona de ponent (lot 1) es va adjudicar a Sarfa , Autocars Sec Rodríguez, Marfina ( Moventis Mallorca) i comprèn el transport a Calvià, Andratx, Estellencs, Banyalbufar, Esporles i Palma. La de llevant, adjudicada a Barcelona Transport (Empresa participada per Sagalés i Autocars Caldentey) , cobreix Ariany, Maria de la Salut, Sineu, Sant Joan, Petra, Lloret, Algaida, Montuïri, Porreres, Llucmajor, Son Servera, Sant Lorenzo, Manacor, Artà, Capdepera, Felanitx, Santanyí, Campos, Ses Salines, Villafranca i Palma.

Les noves concessions contemplen la renovació completa de la flota, vehicles no contaminants, més freqüències, noves connexions i millor atenció a l'usuari. Les adjudicacions són per 10 anys, ampliables altres 5, i el pressupost màxim per als 10 anys serà de 479.237.657 euros. Dels 220 nueves autobusos, 3 són dièsel, 197 de Gas natural comprimit (90%), 9 elèctrics (4%), 9 híbrids-elèctrics (4%) i 2 híbrids GNC (1%).

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/societat/Llum-al-Govern-autobusos-Mallorca_0_2284571620.html