Tercer dia després de la torrentada, un divendres festiu que propicia on molts veïnats de Mallorca s'estiguin desplaçant fins a Sant Llorenç i a altres zones afectades per poder ajudar amb les tasques de neteja. L'onada de solidaritat no atura i creix coincidint amb un dia festiu. Mentre que les carreteres que duen al municipi la gent no atura d'arribar, també ho han fet, des de primera hora, els autobusos fletats per molts d'ajuntaments com Porreres o Santa maria.

L'ajuntament de Sant Llorenç distribueix la gent des d'un improvistzat centre de recepció de voluntariat civil. Amb tot, la Policia Local adverteix als qui arriben que si els veïnats els requereixen a un altre lloc, també s'hio poden quedar.

"Hi participam gairebé totes les agrupacions de Protecció Civil de Mallorca i allò que feim és ajudar amb l'organització. Quan arriba la gent s'incriu i els assignen el lloc on han d'anar. És al·lucinant aquest allau de gent", declara Gabriel Modina, procedent de la Protecció Civil de Lloret.

El servei d'emergències 112 anuncia que per divendres ja hi ha gent abastament i posa a disposició dels interessats el telèfon 012 per aquells que es vulguin sumar a les tasques de neteja durant el cap de setmana.

Avui l'operatiu d'emergència se centra a més en la recerca del nin desaparegut. Durant la nit hi han treballat 150 efectius als quals ara s'hi sumaran centenars més. Cal recordar que aquest dijous es va trobar la motxilla d'Arnau en el torrent de les Planes, a la zona pròxima al poliesportiu, on hi ha els especialistes militars i el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques ( GEAS ) de la Guàrdia Civil. D'altra banda, a Son Carrió hi treballen els bussos de la Guàrdia Civil i la Unitat Militar d'Emergències (UME) així com agents de diversos cossos.

De moment, el balanç de les víctimes mortals és de 12, 7 homes i 5 dones. Sis d'elles són estrangeres (un matrimoni britànic, una dona holandesa, un matrimoni i un home alemanys) i la resta de nacionalitat espanyola. Han estat localitzats 4 a Artà, 3 a s'Illot, 2 a Son Carrió i 3 a Sant Llorenç.

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/societat/torrentada-inundacions-Sant-Llorenc-SonCarrio-ajuda-solidaritat-onada-tempesta-aigua-neteja_0_2105189562.html