El proper dilluns 17 de juliol es presentarà i projectarà el reportatge 'Silenci Trencat: La Fossa de Porreres'. La presentació serà a les 20 hores a l'Auditori de Porreres (carrer d'en Cerdà, núm 21).

El reportatge

Té una durada de 50 minuts i s'hi poden veure imatges i entrevistes exclusives del que ha suposat la primera fase de l'exhumació de la fossa comuna de Porreres. S'iniciarà la projecció del reportatge amb una breu presentació del director general d'IB3 i de Dolors Marín (historiadora i membre de l'Associació de Memòria Històrica de Mallorca). Just després de finalitzar la visualització, hi haurà un debat amb la participació de: Nicolau Escanilla (arqueòleg), Pedro de Echave (director del reportatge), Catalina Moyà (filla de desaparegut) i Andreu Manresa.

La Fossa de Porreres

L’exhumació de la fossa comuna de Porreres ha estat una realitat gràcies a l’esforç i constància de molta gent. Aquest esforç no ha estat en va, ja que les restes de 55 represaliats, dins 9 fosses, han servit per explicar una història que durant molts d’anys havia estat obligada a ser amagada i, fins i tot, oblidada. Abans d'aquesta exhumació Mallorca va viure l'exhumació de la fossa de Sant Joan, que d'alguna manera va fer de precedent d'aquesta exhumació.

Emissió del reportatge a IB3 i vídeo de presentació

Un dia després, dimarts 18 de juliol, IB3 estrenarà el reportatge, just després de l'emissió del documental 'Las cloacas de Interior'. Des d'IB3 animen a interactuar a les xarxes socials amb el hastag #FossaPorreresIB3.

L'exhumació de la fossa més simbòlica de l'illa al documental d'@IB3televisio 'Silenci Trencat. La Fossa de Porreres' #FossaPorreresIB3pic.twitter.com/ArqDxeEH5T

— IB3 (@IB3) 14 de juliol de 2017

Enllaç a l'original:

https://dbalears.cat/balears/2017/07/14/303773/estrena-del-reportatge-silenci-trencat-fossa-porreres.html