Un total de 32 obres s'han presentat a la nova edició dels premis literaris Vila de Porreres, que convoca l'Ajuntament i que s'atorgaran durant la Setmana Santa. En concret, a la modalitat de poesia s'hi han nscrit 25 participants, 8 dels quals balears, 14 de Barcelona, 1 de València, 1 de Madrid i 1 de França, segons informa la revista local Porreres.

Pel que fa a la novel·la, aquest any només s'hi han apuntat 7 treballs: 5 de Barcelona i 2 de l'Arxipèlag balear. Pel que fa als jurats, els poetes Vicenç Calonge, Emili Sánchez-Rubio i Pere Perelló formaran part del de la modalitat de poesia. A l'altra banda, a la categoria de narrativa, hi haurà els poetes i narradors Maria Victòria Secall, Joan Perelló i Tana Marcé.

L'objecte d'aquests premis literaris de narrativa i poesia en llengua catalana és donar suport a la creació literària, estimular-la i reconèixer la tasca dels escriptors. La modalitat de narrativa està dotada amb un premi de 4.000 euros, mentre que la de poesia en té un de 2.000 euros.

En ambdues categories el guardonat publicarà la seva obra amb l'editorial Edicions Balèria. Els premis literaris foren creats el 2017. Aleshores, a la primera edició es presentaren un total de 40 obres, vuit més que en l'edició d'enguany.

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/partforana/concursen-premis-literaris-Vila-Porreres_0_2409959084.html