Doctor Prats

'Venim de lluny'

Tal com els seus components asseguren, Doctor Prats “es caracteritza per fer possible allò que sembla impossible”. El 2018 la banda va treure el seu tercer disc consecutiu en tres anys, Venim de Lluny, amb el qual fan una mirada al passat. Aquest darrer treball, que inclou un total de 12 cançons, s’aproxima al pop sense renunciar al seu to festiu i electrònic. Les lletres, a més, estan influenciades pel context polític i social català del moment en què van ser escrites. Entre els artistes que han col·laborat en aquest àlbum hi ha el cantant jamaicà Skarra Mucci, el guitarrista Pau Figueres i Joan Palà, de Txarango. El grup actuarà a les festes de Pollença després d’Anegats.
Parc de n’Hereveta (camí de Marina. Porreres). Dimecres 14 d’agost a la 1 h. Gratuït.

Pere Bujosa Trio

Sons de Nit

El cicle de música en directe Sons de Nit ofereix una nit de jazz a càrrec dels músics de Pere Bujosa Trio. Aquesta formació, liderada pel contrabaixista Pere Bujosa, ha esdevingut un projecte que es mou entre Holanda i Mallorca. Les seves composicions tenen com a influència principal la música electrònica i el rock.
Es Baluard (plaça de la Porta de Santa Catalina, 10. Palma). Dissabte 10 d’agost a les 21 h. 10 €.

Royal Concertgebouw

Música de cambra

El 58è Festival de Pollença torna un estiu més amb un programa eclèctic. La Camerata de la Royal Concertgebouw serà un dels convidats especials d’aquesta edició. El grup interpreta música de cambra en múltiples formats que comprenen des del duo fins a l’orquestra, amb un toc especial en el repertori clàssic i romàntic de vents i cordes. Les seves actuacions han estat elogiades pel New York Times, que les ha qualificat de “càlides i brillants”. En aquesta ocasió, les peces que han escollit per interpretar han estat el Quintet per a cordes número 3 opus 39 de Boccherini, de 1787, i l’Octet en fa major de Franz Schubert, de 1824.
Església del Figueral (carrer del Marquès de Bèlgida. Marratxí). Dissabte 10 d’agost a les 19 h. Gratuït.

Glissando Big Band

Jazz

L’agrupació de jazz Glissando Big Band, formada per 18 músics, es considera una de les primeres establertes a Mallorca. Des dels seus inicis, l’any 2011, ha fet diversos concerts arreu l’illa, comptant amb la participació d’artistes com Andrea Motis i Joan Chamorro o el trompetista David Pastor, director de l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics de Barcelona. El grup està format a l’estil de les orquestres nord-americanes de swing dels anys 30: el formen cinc saxos, quatre trombons, quatre trompetes, una base rítmica de contrabaix, guitarra, piano, bateria i una cantant. En aquest recital interpretaran peces del seu àlbum Progression, del 2018, dedicat a la música de Salvador Font.
Plaça Major (sa Pobla). Dimarts 13 d’agost a les 22.30 h. Gratuït.

Josep Colom

Piano

El músic català Josep Colom serà un dels encarregats d’homenatjar el compositor mallorquí Miquel Capllonch en el Festival de Pollença. La primera part del concert de Colom estarà dedicada a l’obra per a piano del fill il·lustre de Pollença, de caràcter modernista. En aquesta peça es podrà apreciar l’íntima relació que tenia aquest moviment amb el romanticisme en molts dels seus gèneres. En la segona part, Colom alternarà set preludis del primer volum del Clavecí ben temprat, acabat i recopilat per J. S. Bach el 1722, amb els estudis de la primera sèrie op. 10, compostos a partir de 1829 a Varsòvia per un jove Frédéric Chopin, el n. 12 de la segona sèrie op. 25, publicada el 1837, i el Nocturn en do menor op. 48 n. 1.
Claustre del convent de Sant Domingo (carrer de Guillem Cifre de Colonya, 0. Pollença). Dimecres 14 d’agost a les 22 h. 20-25 €.

Ara Malikian

‘Royal garage’

El violinista Ara Malikian, conegut pel seu estil iconoclasta, estrena nou àlbum. Royal garage és el nom del treball que presentarà a Palma abans de portar-lo al Royal Albert Hall de Londres o l’Olympia de París. Aquest serà un dels seus primers concerts després de recuperar-se d’una lesió a l’espatlla, que l’ha mantingut inactiu durant quasi dos mesos.
Son Fusteret (camí vell de Bunyola, s/n). Dimecres 14 d’agost a les 22 h. 48-52 €.

Eivør

Pop feroès

La veu de la cantautora feroesa Eivør Pálsdóttir destaca pel seu ampli registre, que abraça gèneres com ara el folk, el jazz i la música clàssica o el pop. Les seves similituds amb la cantant Björk han popularitzat la seva música especialment a Islàndia, tot i que la seva carrera també s’ha desenvolupat a altres indrets del nord d’Europa com Dinamarca o Escandinàvia, juntament amb Amèrica del Nord. Amb motiu de VI Festival Cultural Nits de Tanit, l’artista oferirà el seu únic concert a Espanya de la gira europea.
Recinte exterior de la seu de la Universitat de les Illes Balears a Eivissa. Divendres 16 d’agost a les 22 h. 10-15 €.

‘Woodstock’

Cinema a la fresca

Dirigida per Michael Wadleigh i editada per Martin Scorsese i Thelma Schoonmaker, Woodstock: 3 Days of Peace & Music (Woodstock: 3 dies de pau i música) és considerada un referent ente les pel·lícules centrades en concerts o esdeveniments musicals. Aquest documental de l’any 1970 narra els tres dies Festival de Woodstock celebrat l’agost de 1969 a Nova York i que va suposar un punt d’inflexió per al moviment hippie. La publicació Entertainment Weekly la va descriure com un dels films d’entreteniment millor realitzats. L’any de la seva estrena va guanyar el premi Oscar a millor documental, juntament amb una nominació a millor so.
Parc de la Mar (Palma). Dimecres 14 d’agost a les 21.30h. Gratuït.

‘Bohemian Rapsody’

Pel·lícula biogràfica

L’oscaritzada pel·lícula biogràfica sobre Freddie Mercury mostra com el cantant, després d’iniciar la seva carrera com a solista, es reuneix amb la banda Queen per fer una de les millors actuacions en la història del rock ‘n’ roll. El film, estrenat el 2018, està dirigit per Bryan Singer, tot i que Dexter Fletxer va prendre’n el relleu les darreres setmanes de rodatge. El protagonitzen Rami Malek, en el paper de Mercury, Gwilym Lee, com a Brian May (guitarrista de Queen), Ben Hardy, com a Roger Taylor (bateria), i Joseph Mazzello, com a John Deacon (baixista).
Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, 0. Alcúdia). Dimecres 14 d’agost a les 20 h. 5 €.

‘Partícules paral·leles’

Pedra Viva

El fil temàtic de Partícules paral·leles, una peça dirigida per Ivan Andrade, explora les relacions humanes del segle XXI a partir de les noves formes socials, els nous models familiars i el ritme frenètic i sense pausa al qual estam exposats en el primer món. Els tres actes en què es divideix aquesta obra s’interpreten sota la direcció artística de Clara Bes. La mostra de música i arts escèniques menorquines Pedra en Viu ofereix aquesta obra i d’altres entre els dies 16 i 18 d’agost. Les nou propostes que la configuren s’han seleccionat a partir d’una convocatòria oberta i tenen com a premissa que algun dels seus membres sigui nascut o resident a Menorca. Al llarg d’aquest cap de setmana, els artistes també gaudiran d’una residència artísca amb dinàmiques que permetin enfortir la xarxa d’artistes locals.
Festival Pedra Viva (camí vell, quilòmetre 1. Ciutadella). Divendres 16 d’agost a les 20 h. 5 €.

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/cultura/agenda-cultural-agost-segona-setmana_0_2285771535.html