El PSIB i el PP s'han repartit la victòria a les eleccions autonòmiques a la majoria de municipis de les Illes Balears. Només s'han saltat aquesta tònica Formentera, on ha guanyat GxF; Porreres, Sant Joan, Sencelles, Banyalbufar, Deià, Ariany, Muro i sa Pobla, on El Pi ha encapçalat les votacions; i Llubí, Campanet, Santa Maria del Camí i Esporles, on ha vençut MÉS. En el següent mapa interactiu podeu veure d'un sol cop d'ull quin partit ha guanyat a cada municipi i, si hi clicau, quin percentatge de vot ha tret cada una de les principals formacions de les Balears.

Tot i que sembla que els resultats entre el PP i el PSIB siguin equiparables, si tan sols es miren els colors del mapa, la veritat és que els socialistes han aconseguit avançar els populars en uns significatius cinc punts de percentatge de vot.

1- Resultats de les eleccions autonòmiques per municipisPer fer-ho més visual tot seguit podeu comprovar, en X mapes interactius més, el percentatge de vot a les autonòmiques de cada un dels principals partits de les Illes Balears. Destaca, per exemple, el mapa de la irrupció de l'extrema dreta de Vox, que permet comprovar la força de la formació extremista a la badia de Palma, on El Pi treu els seus pitjors resultats, en general.

2- Percentatge de vot al PSIB a les autonòmiques


3- Percentatge de vot al PP a les autonòmiques


4- Percentatge de vot a Ciutadans a les autonòmiques


5- Percentatge de vot a Podem a les autonòmiques


6- Percentatge de vot a MÉS a les autonòmiques


7- Percentatge de vot a Vox a les autonòmiques


8- Percentatge de vot a El Pi a les autonòmiques


El mapa del partit guanyador a cada municipi és el que mostra més varietat en les victòries polítiques d'aquestes eleccions, tot i que populars i socialistes mantenen la victòria a un bon nombre de poblacions. Si clicau a qualsevol municipi podreu veure el percentatge de vot dels principals partits.

9- Resultats de les eleccions municipalsObservar els resultats de les eleccions europees segons el guanyador de cada població permet veure una configuració semblant a la dels resultats autonòmics: el PSIB i el PP es reparteixen entre tots dos gairebé tot el pastís. Però sorprèn veure com El Pi aconsegueix ser l'opció més votada a Ariany, Sant Joan, Costitx i Deià. Si clicau a qualsevol municipi podreu comprovar els percentatges de vot de cada un dels partits més votats.

10- Resultats de les eleccions europees per municipis

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/politica/interactius-entendre-millor-resultats-Balears_0_2241375934.html