‘Entre el que ja no està i el que encara no està’

Palmadansa 2019

Juan Domínguez presenta aquest espectacle en el marc del Palmadansa 2019, en què genera un autoretrat en un espai de temps que comprèn el seu passat i el seu futur. A través d’un treball que mescla realitat i ficció, la seva proposta pretén generar un misteri que possibiliti la recerca de noves maneres de ser i estar. En aquesta cita amb si mateix també interpel·la i fa participar alguns dels seus amics. Domínquez és creador i comissari en el món de la coreografia i les arts escèniques. En les seves obres treballa la relació entre els diferents codis artístics i trenca la barrera que separa la realitat i la ficció, fent que ambdues es retroalimentin en la creació.

Teatre Municipal Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89-91. Palma). Dijous 25 a les 20.30 h. 10-12 €.

Lloseta Rock

Vespre musical

El Teatre de Lloseta acull el Lloseta Rock 2019, un vespre musical que inclou les actuacions de diversos grups mallorquins i discjòqueis. Entre ells, pujaran a l’escenari Miaulos, un grup que va nèixer el 2016 amb la voluntat de reviure el rock en català fent versions de grups com Sopa de Cabra o Lax’n’Busto, així com també temes propis, i Ses Bubotes, una formació que ja ha publicat un EP (Picadors), i dos discos (S’estiu no espera i Amb més força que mai). Enguany presenten el seu nou senzill, Atac de Cor.

Teatre de Lloseta (carrer del Pou Nou, 1. Lloseta). Dissabte 20 a les 18:00h. 10€.

Víctor Pellegrini &Amparo del Riego

Duet

Amparo del Riego és una violoncel·lista cubana i Víctor Pellegrini, un guitarrista argentinoitalià. Aquest duet mestís oferirà aquest dissabte música procedent de l’Amèrica Llatina i Europa, el timbre de dos instruments molt propers en esperit i en la projeccció de sonoritats. Amparo Riego és llicenciada en Violoncel per l’Institut Superior d’Art de Cuba i, a banda del treball en el duet, és integrant dels trios José Qhite, Tempori i Bernal Giménez, a més del seu paper de solista a les orquestres simfòniques de Cuba, Mèxic o Suïssa, entre d’altres. Per la seva banda, Pellegrini és docent a Cuba i a Mèxic, ha impartit classes magistrals a molts indrets del món i ha oferit concerts a les sales més prestigioses d’Europa i Amèrica.

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, 0. Alcúdia). Dissabte 20 d’abril a les 20 h. 10 €.

Triángulo de Amor Bizarro

Aniversari Sputnik Radio

Triángulo de Amor Bizarro actuarà aquest dissabte a la Casa Planas, amb motiu del 5è aniversari de la Sputnik Radio. La banda gallega, que té més de deu anys de carrera prolífica, presentarà el seu últim disc d’estudi, Save Discordia (Mushroom Pillow). Es tracta d’un treball que mescla cançons accelerades, amb el predomini dels sons de les guitarres típic del quartet, amb altres temes més melòdics en què mostren la seva vessant més pop. La jornada l’obrirà un acústic de l’artista Ramé i el tancarà Annita Schultz, amb una sessió per ballar tota la nit.

Casa Planas (avinguda de Sant Ferran, 21. Palma). Dissabte 20 a les 20 h. 21-25 €.

Manolo García

Concert acústic

Després de militar des dels anys vuitanta amb Los Rápidos, Los Burros i El Último de la Fila, incloent la seva carrera en solitari fins avui, aquesta és la primera vegada que Manolo García es presenta en format acústic. És a dir, deixa a un costat momentàniament l’aspecte elèctric que tant li agrada per fer un gir de 180 graus i revisar el més important del seu repertori i treballar-lo d’una manera absolutament acústica, amb altres sonoritats, amb guitarres espanyoles i acústiques. Aquesta serà, llavors, una oportunitat per redescobrir la seva música, amb una interpretació i veu que arribarà d’una manera especial. La banda està formada per Ricardo Marín, Víctor Iniesta, Josete Ordoñez (guitarres espanyoles, acústiques i llaüt), Juan Carlos García (piano, percussió i cors), Olvido Lanza (violí i violoncel), Charly Sardà (percussions) i Íñigo Goldaracena (contrabaix i acordió).

Auditòrium de Palma (avinguda de Gabriel Roca, 18. Palma). Divendres 26 a les 21 h. 55-65 €.

‘El bosc de Birnam’

Taula Rodona Teatre

El bosc de Birman, produïda per Taula Rodona Teatre, és un drama que tracta un dels temes més foscos que encara ocupen titulars en l’actualitat del país: el robatori de nadons. Amb tres personatges i un únic espai, res no és exactament el que sembla: tots ells oculten més del que mostren. A més de la crítica social, els elements importants de la peça són: per una banda, la tensió creixent, i per una altra, els equívocs i les sorpreses que provoquen tant el desconcert com la reflexió de l’espectador. El bosc de Birnam és una obra escrita per Miquel Àngel Vidal que va ser guardonada amb el Premi Mediterrani Pare Colom 2015, organitzat per l’Ajuntament d’Inca. El muntatge està dirigit per Bernat Pujol i interpretat per Mateu Fiol, Aurora Jhardi i Patrícia Monzón.

Auditori de Porreres (carrer d’en Cerdà, 21. Porreres). Diumenge 21 a les 20 h. 10 €.

‘El amor está en el aire’

Comèdia musical

Bibiana Fernández i Manuel Bandera protagonitzen aquesta comèdia musical plena d’ironia que parla de les relacions de parella: l’amor i el desamor, el matrimoni, el sexe, la infidelitat, la dependència, la renúnica, les mentides, el desengany, l’oblit. L’etern joc del ratolí i el gat que impacta i commou molts dels qui s’enamoren. En definitiva, narra la història d’una dona que estima, d’un home que estima; la festa de l’amor de qualsevol parella a partir d’un repertori musical de cançons emblemàtiques amb ironia i sentiment. L’obra es basa en un total de deu esquetxos i deu cançons que articulen l’espectacle, en clau de comèdia, a les mans dels dos actors acompanyats d’un pianista que fa d’observador passiu que es convertirà, al llarg de la peça, en l’amic, en ‘l’altre’, etc. El amor está en el aire està escrita i dirigida per Félix Sabroso.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Diumenge 21 a les 19 h. 30-33 €.

‘En construcció’

Companyia Emilio Roig

L’espectacle En construcción incorpora i explora l’obsessió per fer, construir i ocupar el temps de l’ésser humà, obviant el present, l’ésser. La creació d’una idea però sense sentir-la. Emilio Roig construeix, després experimenta i així queda atrapat en l’experiència. Tot això, perquè desconeix que la font de tot està dins ell. L’espectacle flamenc reivindica la dispersió humana en el “com hauria de ser” que protagonitza l’actual societat per deixar-nos emportar per la puresa i la ingenuïtat de viure les relacions humanes senzillament, des del sentiment. Després de la funció, hi haurà col·loqui amb la companyia. L’espectacale forma part de la XV Temporada Internacional de Dansa de l’Auditòrium Sa Màniga.

Auditòrium Sa Màniga (carrer de Son Galta, 4. Cala Millor). Dissabte 20 a les 20 h. 5 €.

Dia Mundial del Circ

Ciutadella

El 20 d’abril és el Dia Mundial del Circ i l’Espai Circ, juntament amb l’Ajuntament de Ciutadella, ha organitzat un esdeveniment per celebrar-ho. Durant el matí es faran activitats per a tots els membres de la família a la plaça dels Pins de Ciutadella. A partir de les 11.30 h, s’hi faran tallers, jocs teatrals i actuacions dels alumnes de l’escola S’Espai de Circ. Es tracta d’un acte festiu que vol donar visibilitat al circ i apropar-lo al públic. A més, també es vol aprofitar la diada per celebrar la bona acollida que tenen l’escola de circ i la companyia des que, fa uns anys, van iniciar el projecte a Ciutadella, i que, a poc a poc, han anat transformant la visió del circ que tenia el públic illenc, i l’han apropat al circ contemporani actual. En cas de pluja, l’activitat es traslladarà a la Sala Polivalent Canal Salat.

Plaça dels Pins (Ciutadella). Dissabte 20 a les 11.30 h. Gratuït.

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/cultura/Us-proposam-diferents-culturals-aquesta_0_2217978367.html