El poble de Santa Margalida ha obert a les nou del matí d'aquest dissabte el torn de les consultes que diversos moviments ciutadans han iniciat sobre el model d'estat: monarquia o república.

"Tot això s'emmarca dins un ambient festiu, en què se li demana a la gent quina és la seva preferència. Poder fel la consulta ja és un èxit", declarava Sergio Storti Fornés a la taula que el col·lectiu ciutadà s'Ateneu de Santa Margalida ha col·locant enmig de la plaça, coincidint amb jornada de mercat.

Mar Torrens, una de les membres de l'entitat ha dit que s'ha intentat animar a la gent a dir la seva i que per això "hem fet arribar un fulletó informatiu, casa per casa, a tot el poble". La logística de la consulta organitzada per s'Ateneu s'ha centrat en el poble. "No hem arribat a Can Picafort", reconeixia.

A les 11 del matí havien votat 80 persones. Per votar només cal donar el nom i assegurar que són residents al lloc on voten. En les primeres hores, les persones d'entre 40 i 60 anys era majoria a l'hora de pronunciar-se.

Aquesta és la primera de les 11 consultes organitzades durant aquest cap de setmana a diferents pobles de Mallorca i que s'afegeixen a la que ja es va celebrar el passat 31 de març a Valldemossa. Durant la jornada d'avui podran votar també els residents d'Alaró, Esporles, Pollença, Porreres, Sóller, Sencelles i Sineu. ARA Balears farà un seguiment per aquestes localitats per informar del desenvolupament de les votacions,

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/societat/urnes-surten-places-pobles-opinar_0_2210779090.html