La consulta simbòlica, no vinculant i que es durà a terme sense cens en nou municipis de Mallorca Santa Margalida, Esporles, Artà, Porreres, Pollença, Llubí, Sencelles, Valldemossa i Sineu- continuarà endavant. Aquesta és la decisió a la qual ha arribat el grup que promou que la gent pugui expressar quin model d'Estat vol, després de reunir-se avui a Palma.

Les persones que coordinen aquesta acció que pretén recollir el parer de la gent, critiquen la decisió de la Junta Electoral de vetar l'acte. Asseguren que "l'intent de prohibició de la Junta Electoral no té cap sentit i s'extralimita en les seves funcions". Alhora afirmen que "intenta coartar l'exercici de Drets fonamentals", en referència a la llibertat d'expressió. En aquest sentit recorden que va ser la mateixa Junta "que va prohibir les camisetes verdes".

El grup promotor de les consultes fa una crida "a la participació de totes les persones interessades i que no volen acceptar aquesta retallada de drets "

Alhora que volen facilitar la possibilitat a tots els municipis per dur a terme aquestes consultes ciutadanes, "amb el suport de l'Obra Cultural Balear que en garantirà la realització en tots els municipis que ho vulguin organitzar".

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/politica/consultes-monarquia-republica-Junta-Electoral_0_2202379965.html