‘Maremar’

Shakespeare, Lluís Llach i Dagoll Dagom

Partint de l’univers musical de Lluís Llach, Andreu Gallén converteix les seves cançons en atmosferes melòdiques que acompanyen l’espectador en les emocionants aventures de Pèricles. Amb Maremar, Dagoll Dagom explora un nou llenguatge amb música i cançons a cappella, amb les veus sense orquestra i només uns subtils acompanyaments instrumentals fets pels mateixos actors i actrius de la companyia.

L’obra tracta d’una nina en un camp de refugiats que plora desconsoladament perquè ha perdut els seus pares quan es troba amb un personatge fantàstic que la consola explicant-li la història de Pèricles.

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n.). Dissabte 2 a les 19.30 h i diumenge 3 a les 18 h. 24 euros.

‘Els planetes’

DIARIS D’UN VIATGE IMPROBABLE

Es tracta d’un encontre entre música i ciència que pretén explicar d’una manera clara, comprensible i diferent, les característiques més excel·lents i sorprenents del nostre Sistema Solar.

Teatre Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89-91. Palma). Dissabte, 2 de febrer, a les 20.30 h. De 10 a 12 euros.

Albert Pla

‘MIEDO’

Albert Pla proposa aquesta vegada un viatge íntim i molt personal, des de la infància fins més enllà de la sepultura, per les sensacions, les emocions i els sentiments que produeix aquest fantasma que viu en la nostra ment alimentat pels nostres pensaments i la por.

A l’escenari, fa un repàs, en to irònic, de les pors i els temors habituals, la por a un mateix, els fantasmes que ens assetgen o el terror a la mort. Una després de l’altra es van desgranant les cançons com una manera d’espantar o enfrontar les pròpies pors. I finalment, la catarsi del riure i l’alliberament.

Acompanyat per Raül Refree, Mondongo i Nueveojos. Dirigits per Pepe Miravete, presenten un teatre musical, concert o recital que s’endinsa en la utilització de la música, les cançons, els textos teatrals i les tecnologies avantguardistes per crear un espectacle multimèdia de poètica sorprenent.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Dissabte 2 a les 20.30 h. 28 euros.

Andreu Riera

‘CINEMA PER A TRES’

Concert de piano ple d’espontaneïtat melòdica mediterrània, molt intuïtiva i sincera. El resultat és una música fresca, transparent, brillant, relaxant i d’un intimisme ardent. Cinema per a tres és un treball compost per Rafel Aguiló, produït per Joan Bibiloni i interpretat per Andreu Riera.

Teatre Xesc Forteza (plaça de Miquel Maura, s/n. Palma). Dissabte, 2 de febrer, a les 20.30 h. De 10 a 12 euros.

Chiquita y Chatarra

GARATGE I ROCK AND ROLL

Les asturianes Chiquita i Chatarra visiten Mallorca per primera vegada amb la seva mescla de garatge, surf i rock and roll. Obrirà el vespre el quartet femení illenc Sweet Poo Smell.

Maraca Club (carrer de Francesc Fiol i Joan, 1. Palma). Dissabte 2 a les 22.30 h. 7 euros.

Anem de Palanca

Guateque

La XVI edició del Guateque Anem de Palanca es du a terme dins el programa de festes de Sant Antoni de Portmany. Amb les actuacions musicals del grup local Contraband i el grup espanyol Alameda, integrant del anomenat rock andalús, creat a finals dels 70. I per acabar la nit, la millor musica pop-rock de tots els temps amb DJ Pepe Pilot.

Envelat del passeig de les Fonts (passeig de la Mar, 16. Sant Antoni de Portmany). Dissabte 2 a les 21 h. Entrada lliure.

‘Bach to the future’

PIANO A QUATRE MANS

Encara que Bach va conèixer alguns pianos la dècada de 1730, mai no va escriure per a aquest instrument. Aquest concert vol defensar la validesa i idoneïtat d’interpretar la música de Bach amb el que hauria de ser per força l’instrument rei del seu futur: el piano.

Museu Dionís Bennàssar (carrer de la Roca, 14. Pollença). Diumenge 3 a les 18 h. De 12 a 15 euros.

Aleix Tobias i Carles Dènia

DIÀLEG MUSICAL

Aleix Tobias i Carles Dènia es troben junts i sols, dalt de l’escenari, en un diàleg musical de tu a tu tot transitant per un repertori que ha esdevingut un punt de trobada compartit: composicions pròpies, ritmes i cançons d’origen tradicional de la península Ibèrica i del flamenc, en què tradició i modernitat dialoguen en harmonia a través de la seva particular mirada.

Aleix mostrarà tota la seva versatilitat rítmica i riquesa tímbrica, amb un set de percussió molt singular, aprofundint en els ritmes i estils que s’ha trobat al llarg de la seva trajectòria. Carles demostrarà per què és una de les veus més multidisciplinàries, inconformistes i talentoses que han irromput en el panorama musical valencià actual.

Teatre Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89-91. Palma). Diumenge 3 a les 19 h. De 10 a 12 euros.

‘Mar de fons’

IGUANA TEATRE

Una de les companyies mallorquines amb més reconeixement, Iguana Teatre, torna a l’escenari del Principal set temporades després del seu darrer muntatge, La rara anatomia dels centaures, del 2011. Ho fa amb Mar de fons, que ens situa a l’estiu del 1936, quan les tropes republicanes desembarcaren a les costes del llevant mallorquí per recuperar l’illa, que s’havia posicionat al costat de l’alçament militar.

L’operació va ser un fracàs i en tres setmanes els republicans varen haver de reembarcar. En la fugida, precipitada i mal organitzada, deixaren companys a terra, que foren torturats i afusellats. Com la mar de fons, les onades que arriben a la costa originades per un temporal ja passat, les restes de l’estiu del 1936 han sacsejat la societat mallorquina amb conseqüències encara ben presents vuitanta anys després.

Tot plegat explica la societat que som ara, i ens deixa entreveure la societat que hauríem pogut ser i que ja mai no serem. Mar de fons s’ha elaborat a partir de testimonis reals de persones implicades en aquells fets, tant en els bèl·lics del 36 com en la llarga ressaca que deixaren.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte 2 a les 20 h i diumenge 3 a les 18 h. 20 euros.

‘Sense paga, ningú paga!’

ESTUDI ZERO

Una versió actualitzada i dinàmica del clàssic de Darío Fo. Es tracta d’un petit homenatge a aquest autor, creador, actor i director que va deixar un bon caramull de comèdies crítiques i divertides amb alguns dels millors moments de l’escena contemporània. Un teatre que fa riure, però que també provoca, fa pensar, fa sentir calfreds i pot deixar l’espectador perplex però sempre diverteix fent que la rialla sacsegi la consciència.

Teatre Sans (carrer de Can Sanç, 5. Palma). Dissabte 2 a les 20.30 h i diumenge 3 a les 19 h. 12 euros.

‘Corriol’

ESCENA OBERTA

L’obra és interpretada per Escena Oberta i és dirigida per Miquel Suau. Es basa en fets reals succeïts al Raiguer durant la repressió del 1936. Corriol no només és creat pel pas dels afusellats, sinó també pel pas de la por i del silenci.

Teatre de Lloseta (carrer del Pou Nou, s/n). Dissabte 2 a les 20 h. 10 euros.

‘Bombers’

DRAMA SOBRE L’ABÚS

Una obra de Jean-Benoït Patricot interpretada per Salvador Miralles i Mariantònia Salas. Ella es va muntar una història d’amor amb un bomber atractiu. Ell es va divertir amb ella, fins al punt d’oferir-la als altres. Diuen que és una al·lota mentalment limitada. Com es pot dir “no” si no es troben les paraules per fer-ho? Una obra a porta tancada terrible i pertorbadora sobre l’abús, el consentiment, el desig, el despreci i l’amor.

Auditori Municipal de Porreres (plaça de la Vila, 17). Dissabte 2 a les 20.30 h. 5 euros.

‘La voz dormida’

EUROSCENA

És una història de temps de silenci, en què es relata el sofriment d’aquelles dones que varen perdre una guerra i l’agonia que vivien sense conèixer com seria el seu final. L’obra està documentada amb històries reals, però l’autora en va suavitzar alguna i hi va introduir nous matisos. Basada en la novel·la de Dulce Chacon, va tenir la seva versió cinematogràfica dirigida per Benito Zambrano; obtingué el Goya a millor actriu revelació i a la millor interpretació femenina de repartiment. L’adaptació teatral és a càrrec de Cayetana Cabezas i és protagonitzada per Laura Toledo.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. El Molinar). Dissabte 2 de febrer a les 21 h i diumenge 3 a les 19 h. 18 euros.

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/agenda/espectacles/Us-proposem-diferents-aquest-setmana_0_2172382872.html