La XXVIII Challenge de Mallorca, que es disputarà de dijous a diumenge, ja té preparat el seu recorregut que, una vegada més, sumarà un total de quatre proves independents.

La cita balear tornarà a ser la primera prova europea del calendari i comptarà amb els millors equips del panorama internacional per al seu debut en la temporada europea, de la categoria World Tour, la Continental Professional, la Continental UCI i seleccions nacionals. I entre ells hi haurà el vigent campió del món Alejandro Valverde, que estrenarà el mallot de l'arc de Sant Martí a la Challenge de Mallorca al costat del seu company Mikel Landa.

  • 651x366Primera etapa Challenge Mallorca 2019 / ARA BALEARSPrimera etapa Challenge Mallorca 2019 / ARA BALEARS

Recorreguts

Dijous 31 es disputarà el primer trofeu de la Challenge Mallorca de 176 quilòmetres que recorrerà Campos, Porreres, Felanitx i ses Salines. La gran novetat del 2019 arriba precisament de la mà de la primera etapa, que presenta un final en alt inèdit a ses Salines.

Concentració: de les 10.45 a les 11.40 h a la plaça Major (ses Salines).

Sortida:A les 11.55 h des de la plaça Major pel carrer del Batle Andreu Burguera, el carrer de Morell, i, a la rotonda, a l'esquerra pel carrer de Maria Antonia Salvà.

Divendres es farà la cursa entre Andratx i Lloseta, de 172 quilòmetres. El dissabte serà el torn del trofeu Serra de Tramuntana (Sóller-Deià), de 140 quilòmetres, i la prova es tancarà diumenge amb el trofeu de la Platja de Palma - Palma, de 159 quilòmetres.

Una prova mediàtica

La difusió televisiva continuarà sent un dels punts més importants de les proves, amb una gran cobertura mediàtica amb Radiotelevisió Espanyola ( Teledeporte i RNE), IB3 i, enguany, amb una nova incorporació, la del gran especialista en ciclisme Eurosport (Europa – 54 països) Eurosport Àsia (16 països a Àsia), que arriba a més de 170 països.

Equips i destacats

Movistar: Es presentarà a la línia de sortida amb l'actual campió del món de fons en carretera, Alejandro Valverde, un habitual de la Challenge, i un altre corredor important de l'equip, Mikel Landa, acompanyats per un important bloc de corredors.

Lotto: Tim Wellens, ha guanyat almenys una prova en totes les edicions de la Challenge en les quals ha participat.

Bora: Rafal Majka, corredor d'equip que destaca com a escalador; Juraj Sagan, germà de l tres vegades campió del món Peter, i Cessara Benedetti.

Trek: John Degenkolb, gran 'esprinter' i guanyador de dues proves en la passada edició de la Challenge; Bauke Mollema, actual guanyador del premi de la combativitat de La Vuelta a Espanya 2018.

Katusha: Dani Navarro destaca com a escalador i home d'equip; Marcel Kittel, especialista de l'e sprint; Enrico Battaglin, guanyador d'una etapa en el passat Giro d'Itàlia.

UAE: Amb el vencedor de la volta del 2015, l'italià Fabio Aru, acompanyant per Daniel Martin, un destacat escalador.

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/esports/Campos_0_2171182991.html