El rector de Porreres, Sebastià Salom, i la batlessa de la localitat, Francisca Mora, han signat avui el conveni de cessió d'ús de l’edifici del carrer Sala, número 11-15, per tal de construir i reformar les instal·lacions existents i posteriorment crear-hi un Centre de Dia.

A l’acte de signatura del conveni hi ha assistit el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull; el vicari general, Antoni Vera i Antoni Burguera, ecònom diocesà.

La cessió de l’edifici a l’Ajuntament per part de la parròquia es fa per un període de 40 anys, atès que “és el temps que s’ha calculat que es requerirà per a amortitzar la inversió de millora de l’edifici”, ha explicat la batlessa de Porreres en el decurs de la roda de premsa prèvia a la signatura del conveni. Mora ha destacat que l’edifici “és emblemàtic i molt estimat pels veïns del municipi i sempre hem considerat que és molt important que continuï tenint un ús sanitari i assistencial”.

Per la seva banda, Sebastià Salom, ha valorat la signatura del conveni perquè “en lloc de tancar, ara podrà continuar donant servei i quan ens varen oferir l’opció del centre de dia vàrem veure les portes obertes”. Salom va informar que els 30 residents que hi havia a la residència ja foren reubicats i que els treballadors del centre “reberen un poc més de la indemnització que els pertocava com a gratificació”.

Finalment Sebastià Taltavull ha valorat l’exemple de col·laboració entre ambdues institucions, que té com a objectiu “continuar la finalitat social d’allò que hem rebut i que hem de donar als altres, sempre en bé del poble de Porreres”.

Pel que fa als terminis de posada en funcionament del Centre de Dia, la batlessa de Porreres informà que existeix un acord amb la Conselleria de Serveis Socials del Govern de les Illes Balears, atès que la seva titular, Fina Santiago, donà el vistiplau al projecte. En qualsevol cas, no va voler donar cap data però apuntà a finals de 2019 com a possible inici de les obres.

Enllaç a l'original:

http://www.porreres.cat/noticies/parroquia-i-ajuntament-de-porreres-signen-la-cessio-de-la-residencia-fer-hi-un-centre-de