Clara Peya

Presentació del disc ‘Estómac’

La pianista Clara Peya, una intèrpret original, compromesa i que cada vegada agafa més força, presenta el darrer disc, Estómac. Acompanyada de Vic Moliner i Anna Ferrer, durà a Artà la seva poesia feta música amb una melodia senzilla, clara, directa i contundent que oscil·la de la cançó al hip hop. Des de petita, Clara Peya s’ha sentit culpable per haver accedit “a molts privilegis” només per dret de naixement. Filla de metges benestants, per fi ha aconseguit fer que la consciència de classe es desplaçàs del sentiment d’obligació al sentiment de responsabilitat. La reivindicació i el compromís són part de la seva vida i la seva feina.

Teatre Municipal d’Artà (carrer de la Ciutat, 1. Artà). Dissabte, 8 de desembre, a les 20 h. De 8 a 12 euros.

Encontre Orquestral

Formació musical

L’Encontre Orquestral de les Balears neix com a necessitat dels joves estudiants de música de potenciar la seva formació dins l’àmbit de les orquestres professionals. Els professors convidats d’aquest primer encontre són: Catalina Sureda, una de les més reconegudes violinistes de Mallorca; Esteban Belinchón, violoncel·lista especialitzat en la música contemporània; Pere Sansó, flautista de la Banda Municipal de Palma, i Àngel Torres, tuba de la Banda Municipal de Palma i professor de tuba al Conservatori Superior. El director convidat serà el jove mallorquí Bernat Quetglas, director de l’Orquestra de Cambra de Mallorca.

Auditòrium Sa Màniga (carrer de Son Galta, 4. Cala Millor). Dissabte 8 a les 19 h. 10 euros.

De Vivaldi a Beethoven

L’era de la il·luminació

Concert a càrrec de la Jove Orquestra de les Illes Balears i el Petit Cor d’Eivssa. A la primera part l’orquestra estarà dirigida per Joan Barceló i s’interpretaran peces musicals de la Simfonia número 1 en do major Op. 21 del compositor Ludwig van Beethoven. Seguidament, la segona part s’endinsarà en la interpretació del famós Gloria RV 589 del compositor Antonio Vivaldi, aquest cop sota la direcció de Juan F. Ballesteros. El Petit Cor d’Eivissa comptarà amb les sopranos Irene Mas i Irene Gili i la contralt Isabel Marí.

Auditori de Cas Serres (carrer d’Ernest Ehrenfeld, s/n. Eivissa). Dissabte 8 a les 20 h. Entre 9 i 13 euros.

Myrczek & Tomaszewski

Alternatilla 2018

El festival Alternatilla duu aquest dissabte un duo format per dos joves músics polonesos, Wojciech Myrczek (vocalista) i Pawel Tomaszewski (pianista), ambdós llicenciats a la prestigiosa Katowice Academy of Music. El seu repertori es basa fonamentalment en jazz i pop estàndards que reinterpreten dialogant. Myrczek és un intèrpret amb una capacitat vocal que va de la dolçor del crooner a la improvisació a l’estil scat. Tomaszewski s’atreveix amb tota classe d’innovació i canvis en les melodies, els acords i fins i tot amb el tempo, un estil arriscat amb un resultat que captiva. El 2014 varen publicar el seu primer àlbum, Love Revisited, que va tenir una excel·lent acollida entre el públic i la crítica tant a Polònia com a la resta d’Europa, i que els ha portat a actuar a grans auditoris de tot el món.

Auditori de Sant Bonaventura (carrer de Fra Joan Garau, 2. Llucmajor). Dissabte 8 a les 20.30 h. 10 euros.

Xalandrí

‘Mar i vent’

El veterà grup de música Xalandrí, d’havaneres i cançó menorquina, presenta el seu primer disc, Mar i vent, a l’Auditori de Ferreries. El grup, format per Luci Gregori, Hilari Vidal i David Bosch, té 12 anys però no havia enregistrat cap treball fins ara per raons econòmiques i de manca de temps.

Auditori de Ferreries (avinguda de Son Morera, 1). Dissabte, 8 de desembre, a les 20 hores. Entre 3 i 5 euros.

Los Diablos

La festa dels 70

Los Diablos són un grup espanyol de música pop que va tenir els seus millors èxits i popularitat en els anys 70 amb cançons com Un rayo de sol, Oh, Julyâ, Acalorado, Fin de semana, entre d’altres.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Dissabte 8 a les 20 hores. A partir de 20 euros.

Banda de Música de Son Ferriol

Concert solidari

La Banda de Música de Son Ferriol, amb la participació de l’orquestra de corda i el cor de l’Obrador de Músics, organitza un concert en benefici de l’associació ABADIP (Associació Balear de Dèficits Immunitaris Primaris).

Teatre Municipal Xesc Forteza (carrer de Sant Magí, 89-91. Palma). Diumenge 9 a les 19 h. 5 euros.

‘Cinco...’

Mallorca gay men chorus

El grup musical Mallorca Gay Men Chorus celebra el cinquè aniversari, cinc anys damunt els escenaris oferint les seves millors cançons. Els més de 30 cantants que comenen aquesta banda, dirigits per Joan Laínex, estaran acompanyats per Victoria Maldi, Pako Mejías, Brigitta Lamoure i Joana Maria Peralta.

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Diumenge 9 a les 18 hores. 10 euros.

‘Un tramvia anomenat desig’

Violència des dels budells

Sergio Baos dirigeix aquesta obra de Tennessee Williams, en què Blanche visita la seva germana i el seu marit, un jove violent d’origen polonès. Entre els dos cunyats sorgeix una atracció fatal. “La violència com a motor dels nostres desitjos, o simplement com a desencadenant de les nostres frustracions o també com a eina en una relació de poder”, diu Baos, parlant d’aquesta obra. Explica que és un clàssic contemporani que parla des dels budells però, sobretot, “parla del fràgil equilibri en què estam tots”. “Qualsevol fet, per petit que sigui, pot fer esclatar la bomba, pot fer brollar la violència que viu dins nosaltres. Lorca, Büchner, Koltès, Mouawad, Cela també ho sabien”, afirma.
Teatre de Lloseta (carrer del Pou Nou, 1). Dissabte 8 a les 20h. 10 euros.

‘Smoking Room’

Adaptació de Roger Gual

La sucursal d’una empresa americana és obligada a posar en marxa la prohibició de fumar a les oficines. A partir d’ara els que vulguin fumar en horari laboral ho hauran de fer al carrer. Ramírez, un dels treballadors de la petita oficina formada sobretot per homes, decideix començar a recollir firmes contra una decisió que considera injusta i fora de lloc. Pretén que es faci servir una sala desocupada com a lloc per fumar. Sembla que tothom hi està d’acord i li donarà suport, però aviat els companys comencen a donar excuses a Ramírez per no firmar. Però la majoria d’excuses són per una raó amagada. Roger Gual dirigeix aquesta adaptació d’una pel·lícula escrita i dirigida per Julio D. Wallovits. Hi actuen Secun de la Rosa, Miki Esparbé, Manuel Morón, Manolo Solo, Edu Soto i Pepe Ocio.

Auditòrium de Palma (passeig Marítim, 18). Dissabte 8 a les 21.30 h. 28 euros.

‘F’

Grup Foganya

El grup de teatre foganya du a escena el seu espectacle F a benefici del Llevant. Oferirant peces teatrals dirigides per Tomeu Blanch Veny que tenen com a denominador comú les relacions personals.

Auditori de Porreres (carrer d’en Cerdà, 21). Diumenge 9 a les 19 hores. Taquilla inversa.

‘Fla.co.men’

Flamenc fet art

Israel Galván, Premi Nacional de Dansa 2005, practica un ball que no només va unit al coneixement i a la pràctica d’un art d’arrel, sinó també a les seves investigacions (i a algunes envestides a l’ortodòxia) que han redimensionat l’espai del ball flamenc. El seu art ha dinamitat tots els clixés i capgirat els escenaris i les platees dels festivals i teatres més exigents del món. Israel és l’ambaixador indiscutible de la dansa espanyola viva. ‘Fla.co.men’ no és un espectacle de flamenc on es pot gaudir de l’art d’Israel Galván en estat pur, que omple l’escena amb el seu esperit d’avantguarda, és un homenatge al so despullat amb l’expressivitat extrema del creador. El cos muta en un instrument més. Lúcid, apassionant i sintètic. Plagat no només de percussions, també de vent, metalls i corda amb sis músics en escena.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte 8 a les 20 h. De 8 a 25 euros.

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/agenda/musica/agenda-activitats-culturals-gaudir-aquest-setmana_0_2138786207.html