Els 32 usuaris de la residència social de Porreres, ja tenen nova ubicació. La consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears, Fina Santiago es desplaçà fins a la residència de Porreres acompanyada per Javier de Juan, vicepresident de l'IMAS (Institut Mallorquí d'Afers Socials), on es reuniren amb la batlessa, Francisca Mora i el personal de la residència.

Segons informaren després de la reunió, dels 32 usuaris actuals, 16 ja han trobat una sortida a la situació per part de les mateixes famílies. Dels 16 restants, 6 tenen assignada una plaça a una residència pública perquè la seva situació és de prioritat social. Els 10 usuaris restants seran reubicats en diferents places de l'IMAS de forma temporal. Aquesta estada serà de 3 mesos, temps en el qual s'estudiarà i analitzarà cas per cas per tal de valorar si poden optar i no a una plaça pública. Si no és el cas, les famílies hauran de valorar les diferents opcions com ara acudir a una residència privada o optar per l'assistència a socials a domicili.

La batlessa de Porreres, Francisca Mora, valorà i destacà "la bona predisposició des del primer moment per part de la Conselleria de Serveis Socials, de l’IMAS i de la directora de la resudència, en un tema tan delicat com és el tancament d'aquesta residència i sobretot per trobar una sortida a les persones majors que hi estan internes".

Mora informà que la residència social tancarà finalment les seves portes dia 30 de novembre. A hores d'ara, continuen les negociacions amb el Bisbat de Mallorca per tal de poder ubicar un centre d'estades diürnes a una part de l'edifici.

Enllaç a l'original:

http://www.porreres.cat/noticies/reubicats-tots-els-usuaris-de-la-residencia-social-de-porreres-que-tanca-aquest-mes