Morgan

Nina de Juan

La banda madrilenya Morgan, amb el seu amor incondicional per la música d’arrel nord-americana, s’ha convertit en el darrer fenomen estatal. La música del grup, un conjunt de descàrregues vitalistes a força de rock, funk i soul que han aconseguit transcendir gèneres i etiquetes, ha aconseguit ocupar un lloc considerable en el panorama de la música espanyola actual. Nina de Juan és la cantant i compositora de Morgan, en què trobam Paco López a la guitarra, David Schulthess als teclats, Ekain Elorza a la bateria i Alejandro Ovejero al baix. Air, el seu segon treball discogràfic suposa la consolidació d’aquesta banda jove.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte 3 a les 20 h. De 8 a 20 euros.

La Movida Band

Música dels anys 80 i 90

Actuació de La Movida Band, un grup que recull els èxits dels anys 80 i 90. És el primer concert de novembre del programa del Jazzbah, que cada dissabte n’ofereix un amb grup de música diferent per animar l’ambient.

Jazzbath (pla de Sant Joan, 3. Ciutadella). Dissabte 3 a les 18 h. Entrada lliure.

Kiev Portella i Siscu Riudavets

ÒPERA

La sarsuela i l’òpera tornen a Ciutadella amb un concert de piano i peces de sarsuela i òpera a càrrec de Kiev Portella i Siscu Riudavets, que interpreten autors com Verdi, Leoncavallo, Sorozábal, Rafael Martínez Valls, Rossini i Bizet, entre d’altres. És una bona oportunitat per donar suport a aquest gènere, amb tanta tradició a Menorca.

Auditori del Socors (Ciutadella). Dissabte 3 a les 19 h. 10 euros.

Banda de Música de Manacor

Óscar Navarro
  • 540x306

Concert monogràfic de la Banda de Música de Manacor sota la direcció del jove compositor, pedagog musical, director i clarinetista espanyol Óscar Navarro. Els beneficis del concert es destinaran als damnificats per la torrentada que va arrasar el Llevant mallorquí el passat 9 d’octubre.

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Dissabte 3 a les 19 h. 7 euros.

Ana Puche i Alejandro Picó-Leonís

I Festival de Música de Cambra

El pianista Alejandro Picó-Leonís i la soprano Ana Puche ofereixen el tercer concert del I Festival de Música de Cambra, organitzat per l’Ajuntament de Santa Eulària del Riu, que es va inaugurar el passat 14 d’octubre. Els dos artistes presenten L’ànima popular de la cançó espanyola, una àmplia selecció de textos, des del Segle d’Or fins a l’actualitat, que mostren “l’autenticitat, el caràcter folklòric i l’ànima de la societat”. Sonaran seleccions de Toldrà, Granados, Nin-Culmell o Falla, entre d’altres. També inclouran peces populars d’autors tan coneguts com Lope de Vega o Garcilaso de la Vega.

Centre Cultural de Jesús (carrer del Faisà, 7. Santa Eulària). Dissabte 3 a les 20 h. 12 euros.

Los Rebeldes

FESTES DE SANT CARLES

El concert del mític grup Los Rebeldes és una de les activitats més esperades de les festes de Sant Carles, a Eivissa. La banda de rock i rockabilly va néixer a Barcelona i va ser fundada per Carlos Segarra. Del conjunt de cançons més conegudes, destaquen Mediterráneo, El rock del hombre lobo, Rebeca i Mescalina.

Plaça de Sant Carles de Peralta (Eivissa). Dissabte 3 a les 20 h. Gratuït.

Biel Font

‘Peregrí dels blaus’
  • 540x306

Biel Font (Biel Alimanya) ens descobreix el seu costat més sensible i íntim per presentar el seu nou projecte, que navega entre la música mediterrània i la cançó d’autor. Per a aquest concert, Biel s’envoltarà de tots els col·laboradors que han participat en el disc.

Teatre Xesc Forteza (plaça de Miquel Maura, s/n. Palma). Dissabte 3 a les 20.30 h. 11 euros.

Rèquiem de Mozart

CONCERT PER LA TOLERÀNCIA

El Consell d’Eivissa organitza un Rèquiem de Mozart, un concert pensat per rebre 1.000 espectadors amb motiu del Dia internacional de la tolerància. La Missa de Rèquiem en re menor, K. 626 de Wolfgang Amadeus Mozart serà dirigida per Juan Francisco Ballesteros i interpretada per la Ibiza Soul Barroque Orquestra, amb 26 músics i amb Marian Roig Tur com a concertino; el cor de cambra de Valencià La Voix de l’Âme; el cor d’Eivissa Petit Cor i les quatre solistes: la soprano Natalia Perelló, la mezzosoprano Adriana Mayer, el tenor Vicent Romero i el baríton Fernando Piqueras.

Recinte firal d’Eivissa (avinguda de Sant Antoni de Portmany). Diumenge 4 a les 12 h. Gratuït.

Festa de final de temporada

Soul, ska, funk, batucada i circ

Soul, ska, funk, batucada i circ per finalitzar la temporada de concerts de S’Embat, al Trenc. El local reuneix un conjunt de grups musicals que tocaran durant tot l’horabaixa. En primer lloc, tocarà Silvia Fluixà Band, seguida de Saxophobia Funk Project, Dinamo, The Market Noise i Batucada Saravà. La jornada també comptarà amb les acrobàcies del Circ s’Embat.

S’Embat (carrer dels Murters, 9.Ses Covetes). Diumenge 4 a les 16 h. Gratuït.

Madeleine Peyroux

JAZZ VOYEUR FESTIVAL

Vuit àlbums i 22 anys després del seu debut a Dreamland, Madeleine Peyroux continua desfilant pels confins del jazz, fent una curiosa combinació amb la música contemporània actual. El nou àlbum Anthem, que ofereix a Palma en el marc del Jazz Voyeur Festival amb els músics Patrick Warren, Brian MacLeod i David Baerwald, projecta una mirada poètica i filosòfica sobre l’estat actual del món. Inspirada en el talent del seu ídol Leonard Cohen, Peyroux envia un missatge espiritual ple d’esperança, optimisme i capacitat de recuperació davant la turbulenta realitat.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29, Palma). Diumenge 4 a les 21 h. De 27,50 a 50 euros.

‘Mala broma’

JORDI CASANOVAS

Dos antics amics es retroben després de vint anys. Quan eren joves, presentaven plegats un programa radiofònic d’humor. Ara un d’ells ja ha triomfat com a humorista, però l’altre ha fracassat com a periodista. Els dos fan una juguesca sobre un tema que els apassiona: els límits de l’humor. Serà capaç el periodista de fer la broma més forta que pugui imaginar a la seva dona? Es pot fer broma de tot?

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n). Dissabte 3 a les 20 h i diumenge 4 a les 18 h. 20 euros.

‘Mi Cristina’

MERCÈ RODOREDA

Mi Cristina és una peça escènica inspirada en un conte de Mercè Rodoreda. Es tracta d’una interpretació realista i poètica del mite bíblic de Jonàs: un refugiat nàufrag és engolit per una balena. En aquesta aventura se salva miraculosament i es transforma en perla. Després, l’home perla ja no és capaç d’adaptar-se a la vida quotidiana. Una obra interpretada per Aina Compte.

Espai Cultural Can Ventosa (avinguda d’Ignasi Wallis, 26. Eivissa). Dissabte 3 a les 21 hores.

‘Rostoll cremat’

TONI GOMILA I ORIOL BROGGI

Rostoll cremat, nova producció de Toni Gomila i Oriol Broggi, és una al·legoria de l’ambició humana reflectida en la Mallorca contemporània. Director i dramaturg presenten una proposta de reflexió sobre la nostra societat actual a partir del bagatge adquirit de la literatura popular i universal: en Joanet de la Gerra i George Sand com a fil conductor de la narració, amb esquitxades de Shakespeare, Txèkhov i Ibsen. Després d’obrir-se camí amb Acorar, Infinir i Peccatum, Rostoll cremat suposa la primera gran producció de Toni Gomila com a dramaturg, que torna a desplegar, aquí també com a actor, la seva autoritat i precisió en el maneig de la llengua.

Auditori Municipal de Porreres (carrer d’en Cerdà, 21). Dissabte 3 a les 20.30 hores. 15 euros.

‘Barockballet’

PASODOS
  • 540x306

Situant-nos en plena esplendor del Barroc, trobam un compositor anomenat Alejandro. L’acompanyam en els seus repetits episodis de somnis lúcids, entregant-se a l’univers oníric. Té al·lucinacions que semblen pròpies dels somnis i que el porten a barrejar la imaginació amb la realitat. Espectacle dirigit per Gavin de Paor.

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, 3). Dissabte 3 a les 20 h.

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/cultura/activitats-culturals-gaudir-setmana-novembre_0_2117188362.html