L'exconseller de Turisme (UM) Francesc Buils i l'exbatle de Porreres (UM) Bernat Bauzá accepten, cadascun, una pena de vuit anys i mig d'inhabilitació per exercir un càrrec públic per un delicte de prevaricació administrativa després d'arribar a una conformitat amb les parts i no haver-se celebrat el judici. Al tercer acusat d'aquesta peça 15 del cas Voltor, l'exdirector gerent de l'Inestur, Antoni Oliver, se li han retirat els càrrecs.

Els fets que es jutjaven es remunten a l'any 2008, quan Francesc Buils era conseller de Turisme i Antoni Oliver era director gerent d'Inestur. Segons l'escrit de la fiscalia, decidiren "de manera arbitrària" beneficiar amb fons públics el llavors batle de Porreres, Bernat Bauzá, qui era del seu mateix partit polític, Unió Mallorquina.

Allò que és cert és que Buils i Bauzá signaren una col·laboració entre les entitats que representaven (per una banda, Inestur, i per l'altra, la Fundació Auditori de Porreres) per desenvolupar el projecte d'arts escèniques. A partir d'aquí, segons l'acusació inicial, Bauzá s'aprofità a títol personal (en concret, per construir-se una casa) dels fons públics rebuts per l'Auditori. D'acord amb les proves aportades, finalment, l'acusació dels delictes de malbarataments de fons públics, prevaricació administrativa, frau a l'administració, tràfic d'influències i negociacions prohibides a funcionaris ha quedat únicament en prevaricació administrativa.

Antoni Oliver, per a qui demanaven sis anys de presó, ha quedat absolt. L'exconseller Buils, amb la mateixa petició de pena inicial, ha acceptat una inhabilitació de vuit anys i mig.

És la mateixa condemna que la de l'exbatle, Bernat Bauzá, per a qui inicialment es demanaven nou anys de presó. "No tenc intenció de presentar-me mai més a un càrrec públic", assegurava Bauzá aquest dijous dematí a l'ARA Balears. "Tot ha estat perquè s'havia de fer l'Auditori de Porreres i, en comptes de posar-ho com a concepte, ho posàrem a 'obres de teatre'. D'aquí ve que es consideri prevaricació", ha afegit.

Per a Bernat Bauzá, l'acord de conformitat suposa la fi de vuit anys d'imputació. Una vegada tancada la via penal, encara queda oberta la via administrativa.

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/societat/Francesc-Buils-Porreres-Bernat-Bauza-prevaricacio-TSJB-voltor-cas-corrupcio_0_2104589626.html