La mort d'una veïnada de Porreres, de 92 anys, i propietària d'un dels nínxols que s'havien de moure per permetre l'enderrocament de la segona fase de l'obertura de la fossa, allargarà irremeiablement els terminis previstos de les obres a Porreres.
Aquest dijous enterraran la veïnada en el nínxol del que n'és propietària, juntament amb les restes del seu marit, i seguint la normativa de Salut Pública, no es podrà desenterrar ni moure, en un termini d'un any. Aquest fet podria retardar la posada en marxa de la segona fase de l'obertura de la fossa de Porreres un temps aproximat de mig any.
Segons explica la batlessa , Xisca Mora, el procés "és complicat de per si " perquè encara s'ha de convocar un concurs públic, adjudicar les obres i quadrar el calendari de feina amb la societat especialista Aranzadi, entre altres factors. "Entre una cosa i l'altra calculam que no es podria obrir fins principis de l'any que ve", explica. Si es té en compte que l'enterrament d'aquesta veïnada es produeix dins el mes de juliol, el retard podria ser de mig any més del previst.

La fossa de Porreres és la primera que s'ha obert per a la recuperació i rescat dels cossos de persones assassinades durant la dictadura franquista i resta pendent de l'inici d'una segona fase. Aquests fets han succeït justament a la setmana què s'ha iniciat l'exhumació de la fossa d'Alaró i on s'anuncia que durant aquest mateix any s'obriran 10 fosses a Mallorca i una a Eivissa .

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/societat/veinada-Porreres-endarrerira-segona-exhumacio-fosses_0_2045195715.html