Les obres de construcció del nou vial que ha de ser la primera fase per tal de completar la circumval·lació del municipi, començaran a finals de 2018. Així ho ha anunciat la batlessa de Porreres, Francisca Mora, després de l'aprovació per part del ple de l'Ajuntament de Porreres de l'inici del procediment d'ocupació directa dels terrenys per a la construcció d'aquest nou vial.

El projecte tendrà una extensió de 500 metres, els que van des del carrer de la Santa Creu, davant s'Escorxador Municipal, fins al carrer Pont. Compta amb un pressupost d'1 milió d'euros que seran finançats íntegrament pel departament de Carreteres del Consell de Mallorca.

"Amb l'execució d'aquesta primera fase, feim una passa molt important per a la conclusió de la circumval·lació del municipi i pensam que, tot i quedar pendent un tram que ha d'anar des del carrer d'es Pont fins al Nou, ja es notaran els beneficis de desviar el trànsit del nucli urbà", explica la batlessa.

Mora incideix en el fet que "fa anys que l'Ajuntament de Porreres reclama aquest vial perquè és molt important i necessari per millorar la mobilitat del municipi i tenir una circulació més segura i eficient".

De fet, aquesta primera fase unirà la zona d'arribada des de Palma on hi ha també l'IES Porreres, el camp municipal d'esports, la zona empresarial i industrial amb la sortida en direcció Vilafranca o Felanitx.

El vial tendrà dos carrils de 3,50 metres d'amplària, 80 centímetres de voravies, carril per a bicicletes i un d'aparcament de 2,50 metres. Pel que fa a la classificació, la batlessa de Porreres, explica que "els solars de la part del poble quedaran com a urbans, mentre que els que queden a l'altra banda de la ronda, seran zona verda pública.

Cal destacar així mateix, que aquest projecte inclou una important millora de canalització d'aigües pluvials per tal de solucionar els problemes d'inundacions que es produeixen just a l'inici del carrer Santa Creu a causa de l'aigua que arriba del camí de Marina.

Així mateix, s'ha adaptat a les edificacions de valor patrimonial existents en el seu recorregut com ara síquia catalogada i dues sínies.

La segona fase, que s'executaria la legislatura vinent, tendria prop de 250 metres i aniria del camí de na Bosca fins al carrer Nou.

Enllaç a l'original:

http://www.porreres.cat/noticies/les-obres-del-nou-vial-de-circumvallacio-comencaran-finals-dany