Alcúdia ha acollit avui una reunió de delegats municipals d’Interior, caps de policia i policies tutors dels municipis que tenen previst organitzar la festa de fi de curs d'ESO i batxillerat al Port d’Alcúdia el proper 8 de juny. A l’encontre també hi han estat presents representants dels departaments de Salut, Educació, Cultura i Interior del Govern de les Illes Balears i la federació d’AMPAs.

L’objectiu era establir el protocol a seguir en l’organització i desenvolupament de la trobada festiva d’estudiants de 20 centres ubicats a 10 municipis: sa Pobla, Pollença, Santa Margalida, Muro, Inca, Sineu, Porreres, Binissalem, Manacor i Alcúdia. S'espera que la trobada de fi de curs reuneixi entre 4.000 i 5.000 escolars.

Des de la Plataforma d’Oci, que té com a principal objectiu prevenir el consum d’alcohol en menors, s’ha decidit començar amb la festa de fi de curs a Alcúdia per fer una feina conjunta i de coordinació entre AMPAs, direcció de centres, ajuntaments i Govern.

Des de la Consellera de Salut, Francisca Bibiloni ha recordat que l’objectiu de la Plataforma, creada el 2011, és gaudir d’un oci dins un marc de convivència i sense excessos. Per això, la prevenció del consum d’alcohol en menors té prioritat. Essent Alcúdia la base de la primera festa amb menors, es proposa donar la màxima difusió a les mesures que s'acordin per evitar situacions desagradables.

Rafel Coves, de l’Institut de Seguretat Pública (ISPIB), que controla el programa de policies tutors, ha valorat molt positivament la reunió i l’assistència que hi ha hagut, amb 40 representants dels municipis amb centres inscrits a la festa de fi de curs. Coves ha recordat les mesures preventives per tal que la festa sigui més segura i sana.

Informació i control

Des de la Plataforma s’ha proposat fer xerrades amb l’alumnat, per part dels ajuntaments implicats, a través dels policies tutors. També s’organitzaran reunions amb les associacions de pares i mares, i es lliurarà una carta informativa a tots els pares i mares amb alumnes matriculats en els centres participants. A nivell local, es divulgarà un recordatori als comerços sobre la prohibició de venda d’alcohol a menors, i des de l’Ajuntament d’Alcúdia es redactarà un ban sobre les mesures concretes pel vespre de la festa del dia 8 de juny.

També s’han marcat les directrius de seguretat, amb un treball conjunt entre experts en menors de la Guàrdia Civil i policies tutors. Per a la festa de fi de curs es posarà en marxa un dispositiu de seguretat de 30 agents.

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/partforana/Alcudia-prepara-festa-estudiants-batxillerat_0_2019398210.html