Roser Moll, de l'IES Maria Àngels Cardona, ha guanyat el premi Ficcions per la millor història de les Balears, un relat sobre la llibertat i la recerca de la felicitat "en què l'ús dels jocs de paraules demostren l'enginy de l'escriptora", segons ha explicat Josep Riutort, l'ànima d'aquest certamen que enguany arriba a la desena edició.

Roser ha declarat que estava molt contenta i ha dit que incorporarà al relat alguns fragments de poemes seus, que espera que agradin a qui els llegeixi.

La segones finalistes han estat Candela Bonnati i Maria Blanes, de l'IES Joan Maria Tomàs, i la tercera Norma Torres, de l'IES Sant Agustí, finalista del certamen d'Eivissa.

Pel que fa a la resta de finalistes moltes de les estudiants premiades eren de l'IES de Porreres i de l'institut Guillem Cifre de Colonya, de Pollença.

  • 540x306Concursants de la desena edició del certamen literari 'Ficcions'Concursants de la desena edició del certamen literari 'Ficcions'

El secretari general de l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC) ha explicat que any rere any la qualitat del certamen augmenta notablement i que també augmenta també el nombre d'estudiants que hi participen.

Enguany, només a les Illes hi han concursat 616 alumnes i 35 grups. Riutort també ha destacat que fa quatre anys hi havia 60 finalistes i enguany n'hi ha hagut 168 d'arreu dels Països Catalans, amb un nombre total de participants de 3.600 alumnes.

Josep Riutort també ha volgut animar els estudiants, la gran majoria dels quals són al·lotes, perquè continuïn escrivint, "us animo a ampliar el vostre límit en l'escriptura i a descobrir de què sou capaces", ha dit Riutort.

A l'acte d'entrega dels premis també ha intervingut la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, que ha explicat que aquests premis són molt importants perquè uneixen estudiants que comparteixen una mateixa llengua i entre tots la fan forta.

Tur ha volgut agrair també la tasca dels professors que han encoratjat i motivat els estudiants a participar-hi.

Per consultar la llista de finalistes, aquí.

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/cultura/concurs-ficcions-literatura-alumnes_0_2016398576.html