Es tracta d'un dels 14 cossos identificats per mitjà d'una prova d'ADN de la fossa de Porreres, d'on es varen exhumar 48 víctimes republicanes de la repressió durant la Guerra Civil. Un d’ells era el pollencí Joan Losa i Campomar.

Joan Losa va ser dentista i veí del Port de Pollença. Les seves restes seran rebudes el proper diumenge 14 de gener a Pollença en un acte institucional que començarà a les 17 h a la sala de plens de l’Ajuntament de Pollença.

Miquel Àngel Sureda, regidor de Cultura, farà la presentació oficial de l’acte de reconeixement que també comptarà amb les intervencions del doctor en Història, Pere Salas, i del batle de Pollença, Miquel Àngels March. També es farà una lectura de cartes que el mateix Joan Losa va escriure mentre estava empresonat al vaixell Jaume I i a Ca'n Mir.

El moment segurament més esperat serà la intervenció de Maite Blázquez, neta de Joan Losa, qui assegura que “p er a la meva família, jo crec que es tanca una porta, però continuarem treballant perquè això ho pugui viure tothom, perquè tothom pugui recuperar les restes dels seus familiars i perquè en aquest país hi hagi d’una vegada veritat, justícia i reparació”.

A l'acte de diumenge no hi faltarà la poesia, que serà a càrrec de Francesca 'Paiaia', i tampoc la música. Alguns músics de la banda de música de Pollença interpretaran l’himne de Riego i el Cor de Pollença cantarà 'El cant dels ocells', l’emotiu tema de Pau Casals.

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/xarxa_local/Pollenca-organitza-reconeixement-Joan-Losa_0_1940806048.html