Alternatilla Jazz In Mallorca reuneix en el mateix escenari a quatre músics que mai abans havien coincidit: un contrabaixista i una baterista noruecs, un trompetista mallorquí i un saxofonista català. Siv Øyunn està clarament influenciada per la música alternativa i el pop-rock i l'electrònica; Mats Eilertsen es mou entre el lirisme i l'experiment; Llibert Fortuny beu de la fussió funk; Pep Garau toca el seu instrument amb intensitat i sensibilitat inusuals.

Es tracta del primer dels tres Ménage à Jazz que el festival ha programat enguany, punts de confluència a on es posa en contacte a jazzistes de diferents estils, procedències i formació amb la intenció d'extreure el màxim profit que la interculturalitat possibilita.

A l'escenari, els músics –ulls tancats i somriure permanent– triguen molt poc en construïr un ambient misteriós, fresc, precís, actual, experimental i ple de lògica. Les cordes, la percussió, els loops i el vent s'acomoden de tal manera que aquesta sorpresa exclusiva no pot resultar més extrema ni lúcida. Descric el resultat com un plàcid passeig nocturn per un bosc de iode radiactiu a on centenars d'ocells de metall xiulen a la nit fluorescent.

Els que tinguèrem la sort de coincidir ahir a la sessió improvisada de l'Auditori de Porreres hem crescut en ànima i sensibilitat.

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/balears/Menage-Jazz-inflamen-nit-porrerenca_0_1918008331.html