ACTIVITAT DESTACADA

‘Fuenteovejuna’

TNT - El Vacíe

La redempció social a través del teatre. És la filosofia que va impulsar el 2009 el projecte d'aixecar ‘La casa de Bernarda Alba’, que vàrem poder veure al Principal el febrer del 2012, amb dones gitanes del poblat xabolista d’El Vacíe (Sevilla). Va acabar convertit en tot un fenomen. Moltes de les actrius deien a Pepa Gamboa, la directora, que gràcies a aquest treball s'havien sentit per primera vegada persones. Motivada pel triomf, Gamboa començà a cercar un altre text per dur-lo a escena amb elles de nou. Va arribar a la conclusió que ‘Fuenteovejuna’ era l'idoni, perquè és la primera obra del nostre teatre en què la dona pren les regnes del seu destí i qüestiona el poder que les sotmet. Gamboa i les seves còmplices quallen una altra vegada un muntatge ple de veritat i fondària.
Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma).

Dissabte 2 a les 20 h.


MÚSICA

Cor Acadèmia

Concert de compositors diversos

El cor de l’associació Acadèmia 1830 presenta un programa amb obres de compositors del Renaixement (Victoria, Byrd), romàntics (Mendelssohn) i actuals (Busto, Whitacre, Esenvals, Britten), d’una manera intercalada per donar un caràcter més intimista i introspectiu. Totes tenen un nexe en comú: la recerca de noves sonoritats al món coral. La segona part del concert estarà dedicada a la ‘Ceremony of Carols’, de Benjamin Britten. N’escoltarem la versió de cor de veus mixtes i piano de Julius Harrison de l’any 1955.
Sa Màniga (carrer de Son Galta, 4. Cala Millor).

Dissabte 2 a les 19.30 h.

  • 540x306Cor acadèmia / ARA BALEARSCor acadèmia / ARA BALEARS

That's a musical +5

Concert

Quatre joves, amants dels musicals, s'assabenten que un teatre es vol desfer de les escenografies i dels materials dels musicals que han tingut en cartell al llarg dels anys. Els quatre amics es troben al teatre, on descobreixen decorats, attrezzo, vestuari... A mesura que es van trobant objectes i vestits canten cançons que els apassionen i expliquen anècdotes i històries dels musicals als quals pertanyen. Tot plegat els porta a fer un viatge per la història contemporània del musical americà.
CaixaForum (plaça de Weyler, 3. Palma).

Dissabte 2 a les 11.30 i les 18 h.


Øyunn

Melodies compostes i improvisacions

La jove baterista, compositora i cantant noruega Siv Øyunn Kjenstad aborda amb facilitat diferents branques musicals (jazz, pop-rock, música alternativa, música contemporània, improvisació i electrònica), per dotar-les d’un característic enfocament creatiu i escometre-les de forma expressiva i orgànica. En aquesta ocasió oferirà, juntament amb Jo Berger Myhre al contrabaix i Christian Pehrson Balvig als teclats, un directe dels seus, en què combina les composicions pròpies amb material purament improvisat, amb un gust considerable pels frenètics poliritmes africans.
Teatre Sa Societat (carrer Major, 2. Calvià).

Dissabte 2 a les 20.30 h.

  • 540x306'Alternatilla Jazz' / ARA BALEARS'Alternatilla Jazz' / ARA BALEARS

Ajim’17 Jazz Quartet

Alternatilla Jazz

Els concerts ‘ménage a jazz’ es revelen com un dels principals distintius d’Alternatilla Jazz. S’aconsegueix amb ells un dels objectius del festival: aprofitar l’intercanvi i la diversitat culturals que possibilita la connexió de músics de diferents cultures, en el cas d’enguany la noruega i la mallorquina. D’aquesta manera, el programa cohesiona diferents maneres d’entendre el jazz i prioritza la fusió cultural, el diàleg instrumental i la sorpresa de la improvisació, tres dels valors essencials del gènere. El primer d’aquests concerts reuneix Mats Eilertsen i Siv Øyunn, dos jazzistes noruecs molt diferents entre si, que no obstant això comparteixen certa ingravitació interpretativa. S’uneixen a la formació el català Llibert Fortuny i el mallorquí Pep Garau, tots dos destacables figures de l’escena jazz nacional.

Auditori Municipal de Porreres (carrer d’en Cerdà, 21). Diumenge 3 a les 20.30 h.

Alternatilla Jazz Band

Hibridació

En un altre concert de ‘ménage a jazz’ es proposa una trobada entre el noruec Odd Steinar Albrigtsen, l’alemany Jasper Blom i els mallorquins Pere Bujosa i Teo Salvà. La hibridació d’estils i l’espontaneïtat s’erigeixen en protagonistes d’una prometedora conversa plural que farà detonar una vegada més els límits del jazz i expandirà els dominis d’aquesta pàtria universal anomenada música.

Sa Congregació (carrer del Rosari, 25. Sa Pobla). Dilluns 4 a les 20.30 h.

Arcilla & Arteta Duo

Euskal Musika & Jazz

Després de coincidir en diverses formacions a trio, quartet i quintet (Jazzy Leap Band, principalment), Andoni Arcilla i Alberto Arteta comencen a explorar amb intensitat l’interessant i difícil format del duo el 2015. En aquesta ocasió presenten una mostra de distints repertoris ja treballats, com el swing, la bossa nova (Tom Jobim), el jazz-pop (The Beatles) o el folklore basc duit al jazz. Així mateix, el programa conté diverses composicions pròpies, incloent-hi cinc temes pertanyents a l’àlbum ‘Hilkorra ez banintz’ (Andoni Arcilla Group) i un avançament del següent projecte discogràfic d’Arcilla: ‘Spinning My Heart’.

Teatre Xesc Forteza (plaça de Miquel Maura, s/n. Palma). Dissabte 2 a les 20 h.


TEATRE

‘Ventura’

Meriyanes Producciones

Sovint ens preguntam què hauria passat si no haguéssim pres una certa decisió o si, aquell dia fatídic, haguéssim agafat un camí diferent... Un mateix fet altera la vida dels quatre personatges que, malgrat el desig de retrocedir que puguin sentir, solament tenen una alternativa: continuar avançant. L’espectador assistirà a cada una de les històries per diferents espais, en un recorregut pel teatre.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte 2 a les 19 i a les 21 h i diumenge 3 a les 19 h.

  • 540x306'Ventura' / ARA BALEARS'Ventura' / ARA BALEARS

‘El pintor de batallas’

Antonio Álamo

Un home ve a matar un altre home. Les raons no estan del tot clares. Sospitem que per a cap dels dos. Davant els nostres ulls despleguen raons, sentiments i, sobretot, batalles: històries de sang, suor, merda i in nita crueltat. Històries d’homes, al cap i a la fi. ‘El pintor de batallas’, d’Arturo Pérez Reverte, té una mica de narració detectivesca. Però aquí no es tracta tant de descobrir qui és l’assassí –ja que l’assassí som tots, o els seus silenciosos còmplices– com d’indagar en les seves raons, en les seves ànimes.

Can Ventosa (avinguda d’Ignasi Wallis, 26. Eivissa). Dissabte 2 a les 21 h.

‘Cucaronte’

Una obra per riure

Un director d’institut que intenta contractar el dimoni perquè controli els al·lots. Un humà que arriba als llimbs per comprar paciència. Una estrambòtica reunió entre Déu, el dimoni i la mort i molts personatges trets del còmic més exitós de tots els temps, al qual a més han posat música en directe.
Auditorium (passeig Marítim, 18. Palma).

Dissabte 2 a les 19.30 h i diumenge 3 a les 18 h.

‘To be or not to be’

Final teatre de barra

Arriba la final d’aquesta edició del teatre de barra, dedicada als autors clàssics, amb la representació de les cinc obres que s’han pogut veure als diferents bars a l’escenari del teatre Mar i Terra. Les obres són ‘Lorca. Cavalls sota l’arena’, de Rafel Gallego; ‘Albee. Tractament Woolf’, de Lara Díez Quintanilla; ‘Beckett. Tot emborratxant Godot’, de Jaume Sureda; ‘Galcerán. Medea no són bromes’, d’Aina Jagla, i ‘Shakespeare. La possessió de Hamlet’, de Lluís Valenciano.
Teatre Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89-91).

Dissabte 2 a les 20.30 h.

DANSA

‘Va per tu’

Auba Saura

Auba Saura descriu el seu espectacle de la manera següent: “He decidit fer un recull de sensibilitat i fortalesa. Una pinzellada de la meva vida i del meu amor cap a la gent que
tant m’estim, estiguin o no amb nosaltres”.

Sala Albert Camus (carrer de Sant Lluís, 58. Sant Lluís). Dissabte 2 a les 20 h i diumenge 3 a les 19 h.

‘Dansa solidària’

Francisca Thomàs

Dansa solidària en benefici d’una entitat social de Palma. A les 17.30 h, actuació de caràcter més familiar representada pels alumnes més joves de l’escola. Es ballaran peces musicals nadalenques de dansa clàssica i espanyola. A les 20 h, actuació d’un grup semiprofessional on destaquen joves talents i futurs professionals. Es ballaran diferents estils que mostren la sòlida formació acadèmica de les seves alumnes. Coreografies de Francisca Tomás, Amparo Ramos, Carme Vadell i Andrea Bosch.

Teatre Xesc Forteza (plaça de Miquel Maura, s/n. Palma). Diumenge 3 a les 17.30 i a les 20 h.


ALTRES

‘Marabunta’

Guillem Albà

Un xou de ‘clown’, enèrgic i energètic, catapultat per la millor música en directe. Sketch a tempo matemàtic. A l'escenari els artistes lluiten perquè res no s'entengui. És bogeria, és descontrol amb classe. És no voler despentinar-se i acabar perdent els pantalons. Però amb un somriure a la cara. Divertir-se passi el que passi. I demà. I demà passat. Això és la selva.

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca). Dissabte 2 a les 20 h.

  • 540x306'Marabunta' / ARA BALEARS'Marabunta' / ARA BALEARS

Enllaç a l'original:

https://www.arabalears.cat/cultura/Music-teatre-avorrir-te-aquest-setmana_0_1916208550.html