El Consistori porrerenc ha reclamat, en el ple d'aquest dilluns vespre, que el govern central reconegui l'ajuda econòmica compromesa pels mals causats a les infraestructures públiques de Porreres arran de les pluges torrencials de desembre de 2016 i que estan valorats en 245.000 euros.

L'Ajuntament, mitjançant una moció, ha fet aquesta sol·licitud com a passa prèvia a la tramitació i justificació de les despeses fetes per fer transitables molts camins públics. En la mateixa situació es troben els municipis veïns d'Algaida i Montuïri, que tampoc han rebut ajudes per restablir algunes de les seves infraestructures.

La Delegació del govern ha anunciat una sèrie d'ajudes a diversos municipis, com sa Pobla, Mancor, Fornalutx, Sant Lluís i Felanitx. En canvi, a la zona del Pla de Mallorca no s'han atès de moment les peticions d'ajuda. "Fa nou mesos que ens passen amb cançons", s'ha queixat la batlessa de Porreres, qui ha criticat "la incoherència que ens donassin un termini de vuit dies per presentar informes d'avaluació de danys, malgrat que no es podien fer perquè els terrenys estaven completament inundats".

Les restriccions de la regla de la despesa va impossibilitar que les tasques de reparació de danys fossin incloses en el pressupost de 2017, recorda la batlessa, en resposta a la petició de documentació sobre les reparacions feta des de la Delegació del govern. Segons l'Ajuntament, només es podran restablir les infraestructures "si hi ha una resolució en la qual es reconeix que l'Ajuntament és beneficiari d'una ajuda econòmica per reparar els mals dels darrers temporals".

Reconeixement de l'ajuda

Segons la moció aprovada per tots els grups, "per poder realitzar la tramitació administrativa i pressupostària, s'ha de reconèixer primer l'ajuda econòmica per part del Ministeri i, després, l'Ajuntament podrà dur a terme els tràmits per justificar les despeses". En cas contrari, segons Xisca Mora, "s'hauran d'incloure les despeses en el pressupost de 2018". "Estam molts descontents amb el tractament que se'ns ha donat. Tinguérem moltes zones inundades durant mesos i ens donaren vuit dies per avaluar els danys", es queixa Mora.

Porreres viu un cert malestar perquè, segons la batlessa, a més de la manca d'ajuda del govern central, "molts pagesos encara no han rebut res de les ajudes del Govern autonòmic per les pèrdues patides als seus camps".

Enllaç a l'original:

http://www.arabalears.cat/xarxa_local/Porreres-reclama-Govern-reparacions-temporal_0_1876612444.html