La I macrogala comarcal en benefici a l’AECC ha estat presentada avui a Porreres i ha comptat amb l’assistència de la batlessa de Porreres, Francisca Mora; el batle de Montuïriu, Joan Verger; el de Vilafranca Montserrat Rosselló; el de Campos, Sebastià Sagreras; el de ses Salines, Bernat Roig i la regidora de l’Ajuntament de Santanyí, Maria Pons. També hi ha assistit el president de l’AECC a les Illes Balears, Javier Cortés; la presidenta de la junta comarcal de Campos, Aina Mercadal i membres de les delegacions dels diferents municipis participants.

Javier Cortés ha informat que en l’actualitat es curen el 60 per cent d’aquesta malaltia i ha apuntat que l’objectiu de l’AECC és “que el càncer no suposi una amenaça mundial i que es converteixi en una malaltia crònica curable, és a dir, viure amb càncer, no morir de càncer”. Amb aquest objectiu s’organitza aquesta gala entre els diferents municipis: “Si feim feina tots junts els malalts i les famílies rebran el que necessiten. Amb la unió de tots podrem donar el millor suport i el millor servei perquè el nostre servei sanitari és molt bò, però té algunes mancances”.

La presidenta comarcal de Campos, Aina Mercadal, va agrair als representants dels municipis participants “que facin aquest projecte en comú”. “Tots els batles ens varen rebre, ens van escoltar i ens han donat el seu suport. Amb la suma d’esforços podrem fer la nostra tasca de prevenció als pobles i també ajudar als companys i investigadors a poder fer la seva tasca en aquesta lluita”.

Finalment, la batlessa de Porreres, Francisca Mora, va destacar “que tots els batles feim pinya amb el mateix objectiu. Esteim molt il·lusionats amb aquesta gala de música i esperam que puguem omplir el parc de n’Hereveta de solidaritat cantant i ballant contra aquesta malaltia”.

La macrogala està patrocinada per empreses dels pobles participants i ha rebut el suport dels sis esmentats Ajuntaments i els seus batles.

DETALLS DE LA GALA

Data: Divendres, 8 de setembre del 2017

Hora: 21h

Lloc: Parc de n’Hereveta (Porreres)

Preu d'entrada: 10€

Punts de venda: Farmàcia Sastre (Porreres), Papereria Adrover (Campos), Farmàcia Servera (Montuïri), Ajuntament de Montuïri, Ajuntament de Santanyí, Ajuntament de Vilafranca, Ajuntament de Ses Salines i Centre Cívic de Sa Colònia de Sant Jordi. Als punts de venda també s’hi poden inscriure pel servei de bus gratuÏt.

Aquesta primera edició compta amb el contingut de la IV Gala CAMPOS CANTA CONTRA EL CÀNCER que el passat 21 de juliol va recaptar a Campos un total de 12.090€. A més del nombrós grup artístic campaner també hi prenen part diferents artistes i agrupacions dels altres pobles com a assaig d’una futura gala conjunta i complementada entre els municipis de la comarca.

Baix el lema “No deixis de somniar!” la gala creada, dirigida i produïda per Miquel Oliver fa un extens recorregut per la història de les pel·lícules Disney fusionades amb un tema musical contemporani. Amb això es vol jugar amb la fantasia i la realitat, creant un clima de màgia durant tota la gala. El vestuari, els audiovisuals, la il·luminació, la figuració i el ballet van lligats a la pel·lícula corresponent. L'essència d'aquest esdeveniment es sosté sobre tres pilars: solidaritat, societat i espectacle. És un esdeveniment solidari perquè es celebra per recaptar beneficis per la lluita contra el càncer; és un esdeveniment social perquè el compon els veïnats, entitats i empreses de sis pobles i és un esdeveniment d’espectacle perquè la gala està concebuda a partir de la narrativa escènica, la música i el cinema. Hi haurà 22 actuacions, 50 cants i la durada és de 2 hores.

Enllaç a l'original:

http://www.porreres.cat/noticies/porreres-acull-la-i-macrogala-benefica-contra-el-cancer-el-proper-8-de-setembre