Amb gairebé 20 anys de trajectòria, són una de les apostes més segures del pop-rock cantat en català. Demà, presenten al parc de n’Hereveta, a Porreres, el seu vuitè disc, Ara o res.

Què pot esperar el públic mallorquí d’aquest concert que oferireu dilluns?

Encara no havíem vingut a l’illa en lagira actual i, per tant, serà la primera vegada que podreu escoltar les nostres noves cançons. Ens fa moltíssima il·lusió.

Què aporta Ara i res a la vostra discografia? N’heu quedat satisfets?

Per ara, les reaccions, tant de la crítica com de seguidors, han estat molt bones. Tot d’una, la gent ja coneixia les lletres.

Com està anant la gira?

No ens podem queixar, hem fet concerts molt espectaculars. Començàrem a l’escalinata de la catedral de Girona. Hem tocat per primer cop al festival Grec, a Barcelona. Ens fa moltes ganes, també, venir a Porreres. Manel hi tocà fa uns anys i ens n’han xerrat molt bé.

Us heu oblidat del Primavera Sound. No va anar bé?

Sí, tot i que va ser un concert molt complicat perquè vam tocar entre les 18 i les 19 h i just el sol es ponia i gairebé ens cegava. Va venir molta gent, però, i, per tant, no ens podem queixar en absolut.

Què us estimau més: grans festivals o ser cap de cartell en espectacles més modestos com el de Porreres?

El que ens agrada és tocar. I el que et donen els anys és gaudir precisament de la varietat. D’aquesta manera, podem adaptar el repertori segons l’entorn, les circumstàncies.

De totes maneres, és d’esperar que toqueu molts dels temes nous, no?

Sí, la majoria de cançons seran del disc nou. El que passa és que en tenim vuit i també volem que la gent que ens ve a veure’ns escolti una part de la nostra trajectoria.

No és la primera vegada que tocau a Mallorca. Quina rebuda hi heu tingut?

Hi ha hagut de tot, però bàsicament positiva. Hem tocat al teatre Principal de Palma, a Lloseta i, fins i tot, hem fet una gira d’hivern per diferents pobles de l’illa. Per tant, la coneixem molt bé, hi gaudim moltíssim, alguns de nosaltres també hi estiuegem, li tenim molt d’afecte.

Què vol dir Ara i res ?

La frase l’hem treta del darrer vers de Tot són preguntes, un poema de Joan Vinyoli que he musicat. I, bé, parla de la sensació de ser viu però sense tantes urgències com potser tenia abans. I això et fa estar més tranquil i, alhora, potser segurament et fa gaudir d’una altra manera del present sense la feixuga maleta d’haver de demostrar a tort i a dret qui ets, què fas, què vols i en què et vols convertir. La nostra relació amb la vida i amb la música potser és més pausada perquè comencem a ser uns iaios.

De fet, en alguns temes del disc nou, com ‘Posa’m mes gin, David!’, també feis referència al tema de l’edat...

Sí, és una mica com el Fa 20 anys que tinc 20 anys del Serrat [riu]. ‘Posa’m més gin, David’ és un record d’infantesa de quan jo feia, alguns cops, de cambrer improvisat en els sopars dels meus pares i em tocava servir copes. Aquella gent devia tenir uns 40 anys i ara jo tinc la mateixa edat i faig la reflexió que aquella fascinació que exercí en mi la ginebra o els temes del què parlava aquella gent ja la tinc coberta. D’alguna manera, em trobo a l’altre costat de la barra.

Encara teniu ganes de continuar tocant?

I tant!! És això l’interessant, que una cosa no treu l’altra. Simplement, la teva relació amb la música canvia. I aquelles ànsies de demostrar coses, se’n va i passes a una altra fase en què el que t’atreu de la música és una altra cosa. Tot passa per saber-ne treure profit.

ELS AMICS DE LES ARTS

CLÀSSICS CONTEMPORANIS

Els catalans presentaran el seu darrer disc, Un estrany poder, en el qual aprofundeixen en l’estil que els ha fet famosos.

BÚHOS

FESTA I FUTBOL

Aquests tarragonins s’han fet famosos per temes inspirats en el Barça com ‘Messi’ i ‘Chorreo’, però ofereixen molt més.

BOC

ECLÈCTICS I TRADICIONALS

Aquests mallorquins fan folk amb influències d’arreu del món, des de l’ska al hardcore.

Una nit de música en català a Porreres

Enllaç a l'original:

http://www.arabalears.cat/cultura/DAVID-CARABEN-nostra-relacio-pausada_0_1850215021.html