Aquestes festes de Sant Roc l’Ajuntament de Porreres s’ha proposat aprofitar per incidir en la conscienciació sobre la importància de dur a terme pràctiques més sostenibles per tal de dur a terme polítiques de prevenció de residus.

Així, per exemple, el dia de sa Torrada s’empraran tassons reutilitzables. “Enguany els emprarem a sa Torrada i en properes edicions esperam que es puguin utilitzar a totes les festes perquè és un sistema més sostenible en què es paga un euro per un tasso personalitzat amb els motius de les festes i que és retornable”, explica la regidora de Medi Ambient, Coloma Bover.

Així mateix, el dia de sa Torrada s’ha impulsat el concurs de la Taula més Sostenible, un concurs que tendrà en compte “no només que s’emprin elements reutilitzables i que es recicli correctament sinó també pretén potenciar el producte conegut com a kilòmetre 0, és a dir, el producte local”, explica Boves. “D’aquesta manera, incidim sobre la sostenibilitat alhora que promocionam el comerç i les empreses locals”,afegeix. Aquest concurs se suma al de la taula més ben engalanada que ja se celebrà l'any passat.

A més, en el programa de festes, s'hi han posat un seguit de recomanacions perquè per a les festes "a més de passar-ho bé, cuidam el poble i el medi ambient": Cal evitar els plats, tassons i coberts d’un sol ús. Si no ho pots evitar, tira’ls als envasos.
Tots hi guanyam... compra productes locals als comerços de Porreres! Dimensiona bé la festa, no tudis menjar.
A la barra, fes ús del tassó reutilitzable.

Enllaç a l'original:

http://www.porreres.cat/noticies/lajuntament-de-porreres-vol-unes-festes-de-sant-roc-mes-sostenibles