Els Amics de les Arts i Blaumut al fòrum romà d’Empúries

Empúries. Fins al 13 d'agost

Empúries: Concerts al Fòrum Romà, és el nom propi amb el qual es pretén consolidar la proposta musical d’estiu a les ruïnes d’Empúries, que aquest cap de setmana celebra una nova edició. Es tracta d’un cicle de concerts en un dels escenaris més privilegiats de la nostra història, porta d’entrada de la cultura grega i romana a la península Ibèrica. Un jaciment excepcional on conviuen les restes d’una ciutat grega amb les d’una ciutat romana. Els Amics de les Arts són els encarregats aquest divendres al vespre de donar el tret de sortida al festival, i ho faran amb la presentació del seu últim disc, 'Un estrany poder'. Aquesta mateixa nit també actuarà el duet catalanomexicà Clementina, que presentaran el seu primer disc plegats, 'Darrere del vent'. Dissabte és el torn de Blaumut, que també presentarà nou àlbum, 'Equilibri', i Pantaleó, que tocaran les cançons del seu segon treball discogràfic, 'L’apartament' . Finalment, per acomiadar el cicle, diumenge pujarà a l’escenari Leiva, amb el seu tercer treball, 'Monstruos', un dels concerts més esperats d’aquest estiu.

Com era la vida a la ciutat de Tàrraco fa 2.000 anys?

Tarragona. Fins al 30 d'agost

Els dimecres d’agost, a les 11 h del matí, continuen les sessions de l’activitat familiar Vacances a Tàrraco, que organitza el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT). Una oportunitat per conèixer d’una manera diferent com era la vida quotidiana a la ciutat de Tàrraco fa 2.000 anys. A més de visitar el museu i descobrir les peces que encara s’hi conserven, l’activitat també permet, a través de mapes i jocs, gaudir i veure els monuments més importants de la ciutat.

  • 540x306L'activitat Vacances a Tárraco / MNATL'activitat Vacances a Tárraco / MNAT

Audicions de sardanes amb diverses cobles

Pals. 17 d'agost

Entre l’ampli ventall de propostes que aquest estiu ofereix l’equipament cultural Ca la Pruna, al municipi de Pals, hi ha quatre audicions de sardanes amb diverses cobles de la zona: la cobla Baix Empordà, la Vila de la Jonquera, la Principal de Porreres i la Principal de Banyoles. El dia 17 és el torn de la cobla Principal de Banyoles.

Històries de dones i rebel·lies al CCCB

Barcelona. Fins al 24 d'agost

Femmes fatales, mares imperfectes i dones rebels o, fins i tot, violentes, són les protagonistes del cicle de cinema a la fresca del CCCB, dedicat enguany a dones rebels i perilloses en el món del cinema. La programació els ret homenatge a través de films de totes les èpoques, gèneres i nacionalitats, protagonitzats per dones que trenquen estereotips i no responen a les convencions. Des dels drames contemporanis de 'Girlhood' o 'Mommy', fins al thriller d’'Instint bàsic', passant per l’espanyola 'Nacidas para sufrir'.

  • 540x306'Nacidas para sufrir' es projectarà al cicle de cinema a la fresca Gandules / CCCB'Nacidas para sufrir' es projectarà al cicle de cinema a la fresca Gandules / CCCB

Festival de Música Tradicional del Vendrell

El Vendrell. Fins al 30 d'agost

La plaça del Tívoli del Vendrell es manté un any més com a seu del festival de música tradicional Música a la Vila. El cicle ofereix concerts gratuïts els dimecres d’agost a càrrec de grups de renom de la música popular de Catalunya. El 16 d’agost és el torn de Guillem Anguera, que després d’una llarga trajectòria amb diversos grups, presenta el seu primer treball en solitari, '14 km'. El seguiran el dia 23 Marsupialis i el dia 30 Jordi Molina, amb 'Matèria del temps'.

Retrats de poetes a l’Arts Santa Mònica

Barcelona. Fins al 24 de setembre

Què tenen en comú Màrius Sampere, Enric Casasses, Eduard Escoffet o Carles Hac Mor? Doncs que tots han passat en algun moment pel bar i restaurant (H)original, un espai del Raval consagrat a la poesia. El podeu descobrir aquests dies a l’Arts Santa Mònica amb l’exposició 'Generació (H)original', que explica la història d’aquest local barceloní, que durant els últims quinze anys ha generat complicitats poètiques i relacions de tota mena. La mostra, que consisteix en fotografies de 74 poetes acompanyades de dos versos representatius de cadascun, destaca el paper que ha tingut aquest espai en la transformació de l’escena poètica catalana i en la renovació generacional d’aquest gènere a la ciutat i a tot el país.

  • 540x306L'exposició 'Generació (H)original' / MANOLO GARGÍAL'exposició 'Generació (H)original' / MANOLO GARGÍA

Visita dramatitzada ‘Els desitjos del comte Arnau’

Sant Joan de les Abadesses. 16 i 23 d'agost

Al Palau de l’Abadia, i en el marc dels actes del 22è Festival del Comte Arnau, tindrà lloc la visita dramatitzada 'Els desitjos del comte Arnau. La història del comte Arnau en uns escenaris màgics'. L’activitat proposa viure una nit singular recorrent la vida del comte Arnau a través dels racons més suggeridors de Sant Joan de les Abadesses. Escenografies, decorats i actors fan possible submergir-se en un conte que representa la vida d’aquest mític personatge. El Festival del Comte Arnau és una mostra anual de programació cultural inspirada en el mite del comte Arnau.

Diego el Cigala, indestructible

Festival de Peralada. 12 d'agost a les 22h

Diego el Cigala porta al Festival de Peralada 'Indestructible', un recorregut visual per la història de la salsa. El mestre de la fusió viatjarà per Cuba, Puerto Rico, República Dominicana i Nova York, entre altres indrets, a través d'una proposta escènica personal i extraordinària. A l'escenari El Cigala estarà acompanyat per la guitarra, els cors, el cajón, la trompeta, el trombó, el baix i les palmas per donar forma a aquest espectacle.

Un musical per tornar a creure en l'amor

El Maldà. Fins al 30 d'agost
  • 540x306Anna Lagares i Edgar Martínez en una escena de l’obra. / ÀGATA CASANOVAS / MALDÀAnna Lagares i Edgar Martínez en una escena de l’obra. / ÀGATA CASANOVAS / MALDÀ

Alícia Serrat i Marc Sambola porten al Maldà un musical de petit format per a romàntics i per a escèptics. 'Per si no ens tornem a veure' està protagonitzat per Anna Lagares i Edgar Martínez, que interpreten dos prínceps predestinats a estar junts. Les seves veus donen forma a l'espectacle sense artificis tècnics ni micròfons, en un joc d'aparences inspirat en els clàssics 'Al vostre gust' de William Shakespeare i 'Leonci i Lena' de Georg Büchner.

Bora Dugic i la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra

Festival Mas i Mas. Dissabte 12 d'agost a les 21:30

La Barcelona Gipsy Balkan Orchestra torna al Mas i Mas amb la intenció de fer ballar tot el Teatre Grec. Acompanyada del flautista serbi Bora Dugic, la formació donarà a conèixer el seu nou repertori, basat en la música balcànica, klezmer i gitana de l'est d'Europa. La tradició musical gitana i la cultura multiètnica ompliran l'escenari del Teatre Grec amb cançons que sonen des de fa segles i que arrosseguen, amb elles, una gran càrrega històrica.

Enllaç a l'original:

http://www.arabalears.cat/cultura/agenda-cultura-catalunya-barcelona-musica-festivals-exposicions-art-historia_0_1849015081.html