La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Porreres ha creat els premis literaris “Vila de Porreres” que s’atorgaran per primera vegada com a premi municipal aquest any 2017. L’objectiu d’aquests premis és consolidar “el compromís de la nostra vila amb la cultura i la llengua i l’enteniment d’ambdues com a patrimoni i com a actiu a potenciar, creador de riquesa i de cohesió social”, explica el regidor de Cultura, Gaspar Mora.

Concretament els premis convocats són de novel·la breu (80 a 100 pàgines) i que està dotat amb 4.000 euros l’edició del llibre i de poesia (mínim de 300 versos) dotat amb 2.000 euros més l’edició de l’obra.

Els treballs inèdits s’han de lliurar entre els dies 1 i 30 d’agost enquadernats en tres exemplars a Edicions Balèria, carrer de la Maquinaria 4, 2n, Porta 2ª 07011 de Palma (Polígon de son Valentí).

El jurat estarà compost per tres escriptors de reconegut prestigi literari. Els premis seran lliurats en un acte públic en el mes de desembre en una data encara per concretar.

Gaspar Mora afegeix que “amb la creació dels premis literaris Vila de Porreres volem assolir l’objectiu d’incentivar als autors i fomentar la seva creació i en general la creació en llengua catalana, proporcionant una plataforma útil i adequada per donar a conèixer la seva obra fins a la publicació final i que arribi als lectors”. “En definitiva donar suport a la creació literària, estimular-la, i reconèixer la tasca dels escriptors”, apunta.

En la mateixa línia destaca que des de l’Ajuntament de Porreres, “en el convenciment i l’obligació de promocionar la llengua i la cultura, pensam que aquests premis són un excel·lent canal per assolir aquestes fites”.

Enllaç a l'original:

http://www.porreres.cat/noticies/lajuntament-de-porreres-impulsa-els-premis-literaris-vila-de-porreres